El PSIB-PSOE demana explicacions a Prohens i al Govern per mentir i deixar caducar la reclamació de les mascaretes

Iago Negueruela ha remarcat la vigència d’una sentència del Tribunal Suprem d’unificació de doctrina del 29 de gener del 2024, que estableix que el termini de caducitat és de 6 mesos, per la qual cosa “digui la data que digui el PP avui, la reclamació està caducada”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha assegurat que l’expedient de reclamació del material sanitari de la pandèmia ha caducat, tal com es temien els socialistes. “Ara necessitam saber si és incompetència d’aquest Govern o és alguna cosa més”, ha avançat el portaveu socialista, advertint que “si és incompetència exigirem responsabilitats, i si és alguna cosa més, ho veurem al sumari que s’està instruint a l’Audiència Nacional i en les gravacions que hi ha a membres de l’actual equip directiu”.

En concret, Negueruela ha explicat que la sentència del Tribunal Suprem d’unificació de doctrina del 29 de gener de 2024 és plenament aplicable en aquest cas i estableix clarament quina és la normativa que s’ha d’aplicar i quins són els terminis de caducitat, que tal com ha defensat el socialista, és de 6 mesos.

“Una sentència d’unificació de doctrina del Suprem és posterior a la resolució de la Junta de Contractació de la comunitat autònoma del 30 de novembre”, ha assegurat Negueruela, per la qual cosa ha conclòs que “elegeixi la data que elegeixi el PP avui, l’expedient ha caducat”.

Per tenir totes les explicacions, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una sol·licitud de compareixença urgent per la consellera de Salut, Manuela García. A més a més, ha registrat una bateria de preguntes perquè l’IB-Salut expliqui quan es van reunir amb l’empresa, els correus electrònics, les telefonades i tota la informació necessària.

A més a més, Negueruela també ha demanat al Govern la personació de l’Executiu en l’Audiència Nacional, la qual s’ha d’aprovar per Consell de Govern. A tot plegat, el portaveu ha afegit que “si s’ha deixat caducar l’expedient, el Govern tendrà molt complicat reiniciar-lo, perquè una vegada caduca s’ha de justificar molt bé el reinici”.

Així les coses, Negueruela ha denunciat que la senyora Prohens “en 8 mesos demostra ineficàcia i incompetència, i veurem més quan sapiguem què ha passat realment, perquè sembla que hi ha confrontació directa entre Advocacia i Salut”.

Per tot plegat, el socialista ha reclamat que Prohens doni explicacions, per “estar des del Consolat intoxicant i mentint per no reconèixer la realitat, perquè l’expedient ha caducat, ho sabien i han estat mentint a la ciutadania tots aquests dies per no reconèixer que l’han deixat perdre”.

Comments are closed