El PSIB-PSOE demana a Prohens que expliqui si ha deixat caducar l’expedient administratiu de les mascaretes i si el Govern s’ha reunit amb l’empresa

Iago Negueruela a Prohens: “En 8 mesos ha convertit el Consolat de Mar en el Consolat del fang”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha exigit explicacions a la presidenta del Govern, Marga Prohens, perquè aclareixi de forma urgent “si ha deixat caducar l’expedient administratiu de les mascaretes que va posar en marxa l’anterior Executiu i si el Govern es va reunir amb l’empresa i en quines condicions”.

El portaveu del PP balear, Sebastià Sagreras, va assegurar que no han deixat passar el termini de reclamació, però l’auto del jutge diu textualment que “al hilo de lo anterior, se producen una sèrie de comunicaciones entre las que se infiere que si no se ha pronunciado expresamente, se produciría la caducidad del procedimiento administrativo y, por ende, la reclamación de casi 3 millones de euros”.

Per això, Negueruela ha demanat al “Consolat del fang” que doni explicacions, i si s’han reunit amb l’empresa, “volem saber en quines condicions, si era en el marc de l’expedient o perquè l’empresa ho va demanar, quin tipus de reunió era, on s’ha produït, amb qui i en quin marc”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que l’actual directora general del Tresor, Susana Pérez, era la cap del servei de proveïdors i tresoreria de l’anterior IB-Salut, per la qual cosa “era perfectament coneixedora d’aquest expedient, el seu conseller Toni Costa té tota la informació al respecte i està mentint”.

Negueruela també ha exposat que Mar Rosselló, directora de Gestió i Pressuposts de l’anterior IB-Salut, es va reunir amb Óscar González, cap dels serveis jurídics actual i amb Laura Montserrat, actual cap de contractació, per fer el traspàs de tota la informació amb el canvi de Govern. “Aquestes persones depenen de la consellera de Salut, la qual encara no ha dit res”, per la qual cosa “aquestes persones sabien que els terminis caducaven, se les va informar i ens han de dir què està succeint”.

Finalment, el portaveu socialista també ha fet referència a Rafael Marcote, qui va recepcionar la comanda de les mascaretes i que actualment ha estat ascendit a subdirector de Compres i Logística de l’IB-Salut.

Davant tot plegat, Negueruela s’ha demanat perquè el Govern no fa públic tot l’expedient, tenint en compte que “sabem que el Govern anterior va reclamar dins termini, el que no sabem és el que ha fet l’Executiu actual”, per la qual cosa “urgeix que la senyora Prohens comenci a dir què ha passat”.

Sessió de control al Parlament

Durant la sessió de control al Govern, Negueruela ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, de convertir només en 8 mesos “el Consolat de Mar en el Consolat del fang, seguint la seva estratègia de sempre”.

Negueruela ha acusat la presidenta de sembrar dubtes sobre l’anterior equip de govern, informant de forma trossejada i parcial als mitjans de comunicació, amb filtracions per part “de qui ni tan sols ha presentat la seva declaració de béns ni l’ha feta pública”; amb relació al director de comunicació de la presidenta.

Per això, el portaveu socialista ha reclamat a la presidenta que ensenyi tot l’expedient de la contractació de material sanitari que està en qüestió i sobre la qual el Partit Socialista ha donat totes les explicacions des del primer dia, de forma transparent. També la presidenta del Congrés i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha donat totes les explicacions “malgrat que Prohens vulgui continuar fent-li oposició per l’obsessió que té amb ella”.

Precisament, Negueruela ha reiterat que “l’expedient es va fer de forma legal, i la intervenció de la comunitat autònoma ho acredita, es va reclamar el retorn dels doblers per part de l’anterior Govern i és l’actual Executiu qui té coses que explicar, perquè el Partit Socialista també mereix respostes”.

A més a més, el portaveu socialista ha recordat que el Partit Socialista ja ha proposat una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia, sobre la qual ha demanat a Prohens “si el PP votarà a favor d’aquesta, perquè hi ha molts de dubtes perquè també els investiguen a vostès, com diu l’auto de l’Audiència Nacional”.

El cap de l’oposició ha reivindicat l’orgull de la gestió feta durant la pandèmia, així com del fet d’haver reclamat responsabilitats, com ha fet el PSOE amb l’exministre Ábalos, a qui se li ha exigit l’acta de diputat per la seva responsabilitat política, sense que estigui imputat i sense que tan sols sabés el que estava passant.

Precisament, i seguint les paraules del portaveu parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, quan ahir va dir que el fet que el màxim responsable hagi de dimitir és el normal, Negueruela ha apuntat que “el vicepresident Costa sabia que contractava un presumpte agressor sexual i presumpte agressor a un policia nacional i segueix al seu càrrec”, per la qual cosa ha exigit a Prohens que “reuneixi a la seva junta directiva avui i li exigeixi l’acta al senyor Costa, perquè és exactament el mateix tret que hi ha distints tipus de delictes”.

Durant la sessió de control al Govern durant el ple del Parlament, el portaveu adjunt socialista, Marc Pons, ha denunciat també que encara hi ha 28 alts càrrecs de Marga Prohens que encara no han presentat la seva declaració de béns, com és el cas del director general de Transparència, el director de comunicació de la presidenta o la seva cap de secretaria.

Finalment, Pons ha traslladat al vicepresident Costa que “faci cas al senyor Sagreras i al PP i dimiteixi, perquè és el que li demanen els seus”, pel fet d’haver nomenat un presumpte assetjador sexual com a alt càrrec del Govern.

Comments are closed