El PSIB-PSOE reivindica que l’anterior Govern és l’únic de totes les comunitats autònomes que ha reclamat el retorn de doblers per la compra de material sanitari

Iago Negueruela ha defensat que els socialistes “sempre hem actuat des de la màxima legalitat i transparència, tenint en compte que no hi ha cap investigació sobre el Govern anterior ni cap ombra de dubte”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha avançat que l’anterior Govern va ser l’únic de totes les comunitats autònomes que va reclamar el retorn dels doblers a l’empresa qüestionada per la compra de material sanitari durant el pitjor moment de la pandèmia, tenint en compte que “els procediments administratius són complexes i que ho vam fer complint amb aquests”.

El portaveu socialista ha anunciat que durant la sessió de control de demà al ple del Parlament demanarà a la presidenta del Govern, Marga Prohens, per tota la informació que surt en relació amb aquesta compra de material sanitari.

Negueruela ha assegurat que els socialistes “estam molt tranquils i exigim al Consolat del fang que deixi de filtrar de forma interessada, que posi a disposició l’expedient complet i que el Govern es personi en tot el procés fins a les darreres conseqüències”.

De fet, ha insistit en el fet que “des del Grup Parlamentari Socialista hem donat les respostes necessàries i ens agradaria que el PP fes el mateix, tenint en compte els diferents temes en el que està immers aquest partit a les nostres illes i dels quals de moment no han dit res”.

A més a més, ha volgut deixar clar que “som els primers a demanar que tot s’aclareixi com més aviat millor, que s’arribi a les màximes conseqüències i  que la justícia apliqui les mesures que entengui que s’han d’aplicar si algú s’ha enriquit il·lícitament en el pitjor moment de la pandèmia”, a la qual cosa ha afegit que “nosaltres sempre hem actuat des de la màxima legalitat i transparència, tenint en compte que no hi ha cap investigació sobre el Govern anterior ni cap ombra de dubte”.

Així les coses, Negueruela ha explicat que s’està parlant d’un contracte que formava part d’una comanda del Govern d’Espanya de 53 milions d’euros, que va compartir amb Canàries i les Illes Balears a través de l’IBSalut, que és l’organisme que gestiona sempre la compra de material sanitari.

El portaveu socialista ha recordat que el contracte va ser fiscalitzat tant per l’oficina anticorrupció com per la intervenció de la comunitat autònoma, en un informe que deixa clar que es va fer tot de forma adequada.

A més a més, ha insistit en què va ser l’anterior Govern el que va iniciar la reclamació i “ens agradaria saber com el PP ha continuat amb aquesta, que l’ensenyin”.

En qualsevol cas, Negueruela ha reivindicat l’orgull de la feina feta durant la pandèmia perquè “vam ser la comunitat autònoma amb menys mortalitat i vam demanar tot el material que poguéssim aconseguir perquè era un moment en el qual hi havia sanitaris protegint-se amb bosses de fems, amb una manca de material evident aquí i a tot el món”.

Comments are closed