El PSIB-PSOE denuncia una manca d’ètica greu en la configuració del nou equip directiu d’IB3

Pilar Costa: “IB3 no ha de ser un club d’amics que s’adjudiquin contractes menors a dit entre ells”

El PSIB-PSOE ha denunciat una manca d’ètica greu en la configuració del nou equip directiu d’IB3, durant la comissió de control parlamentària de l’ens públic, en la qual ha comparegut el director general, Albert Salas.

En concret, el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Ares Fernández ha demanat al director general si era coneixedor que, després d’anunciar quin seria el seu equip directiu, i en temps de descompte, el cap de premsa del president del Consell de Mallorca, Daniel Barjacoba, ara director de la ràdio, va adjudicar a dit dos contractes a l’agència de comunicació de la senyora Mar Comín, ara directora de la televisió pública, Vivir del Cuento. Es tracta de dos contractes per valor total de 28.858,5 euros, IVA inclòs.

Per això, Fernández ha demanat si “considera normal o ètic que a correcuita es donessin mútuament a Vivir del Cuento 29.000 euros en dos contractes mentre vostè informava els grups parlamentaris de qui serien els nous directors d’IB3?”.

El diputat socialista ha recordat que Salas va parlar a principis de novembre amb tots els grups parlamentaris per informar de qui serien els directors de la tele i de la ràdio, per la qual cosa tant la senyora Comín com el senyor Barjacoba coneixien les responsabilitats que ocuparien. “No és la millor manera de començar aquesta nova etapa a IB3 i ens preocupa que això sigui el que la marqui”, ha advertit Fernández.

A més a més, el Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que el director general encara no ha penjat a l’oficina anticorrupció la seva declaració de béns, quan fa tres mesos que va prendre possessió del càrrec, mentre que la gerent de l’ens la va penjar ahir mateix.

Per part seva, la diputada Pilar Costa ha asseverat que “IB3 no ha de ser un club d’amics que s’adjudiquin contractes menors a dit entre ells”.

D’altra banda, la diputada Mercedes Garrido ha acusat a Salas de vulnerar el dret a la negociació col·lectiva i els drets dels treballadors i les treballadores de l’ens, pel fet que ell mateix va enviar una carta a tota la plantilla, passant per damunt del comitè d’empresa, en la qual “fa un xantatge als treballadors i les treballadores de l’ens”, ha denunciat Garrido.

En aquest sentit, la diputada socialista ha advertit que “el que fa el director general amb aquesta carta és una pràctica antisindical”.

De fet, Garrido ha apuntat que “la senyora Cursach és coneguda per ser la que va capitanejar tots els acomiadaments i el tancament d’Orizonia, la qual cosa va acabar amb 2.400 persones acomiadades i afectades per un ERO.

Comments are closed