El PSIB-PSOE destaca a la Conferència sobre el Futur d’Europa que la Unió Europea ha de ser una terra d’oportunitats per a la joventut

L’eurodiputada del PSIB-PSOE ha participat en la sessió plenària de la Conferència sobre el Futur d’Europa on ha reivindicat l’accés a un habitatge digne i a una feina de qualitat per als joves

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha participat aquest divendres a la sessió plenària de la Conferència sobre el Futur d’Europa per reivindicar més oportunitats per als joves europeus,  donar el seu punt de vista i traslladar els assumptes que preocupen i interessen a la ciutadania europea i, en especial, a la joventut europea.

D’aquesta manera, Homs ha incidit que “els i les joves d’Europa han participat en la Conferència sobre el Futur d’Europa i les conclusions són clares: Europa ha de ser una terra d’oportunitats”, i hi ha afegit que “la joventut europea demanen sistemes educatius forts i amb un finançament que permeti desenvolupar projectes sòlids als territoris, deixant enrere les polítiques d’austeritat”.

En primer lloc, Homs ha exposat que “volem que Europa doni una resposta conjunta i impulsi mesures per a millorar la transició que hi ha entre finalitzar l’educació i aconseguir una feina de qualitat”, a més ha aprofitat per reivindicar que “hem de posar fi a l’explotació laboral dels joves deixant enrere les pràctiques no remunerades”.

En segon lloc, Homs ha traslladat una problemàtica que afecta la joventut, concretament, de les Illes Balears i, en conjunt, de tota Europa com és l’accés a l’habitatge. “Hem d’acabar amb aquesta problemàtica per a accedir a un habitatge digne, per això, volem que s’impulsin programes d’ajudes perquè els joves puguin accedir a un habitatge i, també, per acabar amb l’especulació dels preus, sobretot, en les zones tensionades”.

La Conferència sobre el Futur d’Europa va començar a rodar el passat 19 de juny de 2021 i es preveu que conclogui el 9 de maig de 2022, Dia d’Europa. Els plenaris estan formats per 108 representants del Parlament Europeu, 54 del Consell de la Unió Europea, 3 de la Comissió Europea, 108 dels parlaments dels estats membres, 18 representants del Comitè de les regions, 18 del Comitè Econòmic i Social Europeu, 8 interlocutors, 8 de la societat civil  i 108 ciutadans europeus que treballen sobre les idees que s’han traslladat des dels panells ciutadans i la plataforma digital multilingüe.

Solidaritat amb Ucraïna

D’altra banda, Homs ha volgut començar la seva intervenció expressant la seva preocupació pel conflicte de Rússia amb Ucraïna i ha incidit que “l’atac de Putin a Ucraïna és, també, una agressió als valors fonamentals de la Unió Europea i al futur d’Europa”.

Finalment, l’eurodiputada socialista per Balears ha destacat que “mentre Europa reacciona per defensar-se, és cabdal que treballem per millorar la cohesió de les nostres societats”, i hi ha afegit que “lluitat contra les desigualtats no només és just, sinó que és d’interès estratègic per a una defensa dels nostres valors al món”.

Comments are closed