El PSIB-PSOE destaca que arribin al Congrés dels Diputats “dues lleis molt importants que recullen reivindicacions de la societat de les Illes Balears”

Pere Joan Pons: “L’expropiació temporal de 56 habitatges de grans tenidors a les Balears és una mesura important i valenta per posar en mans de qui més ho necessita l’accés a un habitatge”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat que la setmana que ve arribin a les Corts Generals la llei que prohibeix de manera definitiva les prospeccions petrolieres en la mar balear i la modificació de la llei del comerç minorista estatal, les quals recullen les reivindicacions de les Illes Balears.

Per una banda, es debatrà la llei que anul·la de forma permanent qualsevol tipus de prospeccions en el mar balear, que va ser aprovada per unanimitat a la cambra autonòmica, però que PP i Cs varen vetar a la mesa del Congrés quan encara governava Rajoy.

Pons ha incidit en la importància que aquesta llei continuï endavant atès que, a més de “donar resposta a les reivindicacions i impulsar un model de societat de futur”, posarà fi a l’amenaça que suposarien aquestes prospeccions per als nostres ecosistemes i les nostres platges.

“Aquests projectes de prospeccions, que han quedat amagat darrere suposats projectes científics, quedaran sense capacitat de poder-se desenvolupar”, ha aplaudit el diputat.

En aquest sentit, Pons ha realçat “el marc de progrés” que per a les Illes Balears estan suposant aquests anys de governs progressistes, amb lleis com la de Canvi Climàtic o la de Residus, però també en altres temes com la lluita contra la precarietat laboral o les polítiques d’habitatge, per aconseguir “major equitat i cohesió social, que és el que demana la societat en moments en què tenim problemes greus d’habitatge”.

D’altra banda, el Congrés també debatrà la modificació de la llei de comerç minorista estatal per regular els períodes de rebaixes.

Política d’habitatge valenta del Govern de les Illes Balears

El diputat socialista ha valorat molt positivament la mesura presa per l’executiu autonòmic, presidit per Francina Armengol, d’iniciar l’expropiació temporal de 56 habitatges de grans tenidors a les Illes Balears, anunciada aquesta setmana.

“És una de les mesures més importants i valentes dels darrers anys, especialment en el context de pandèmia en què ens trobam i que ha aguditzat els problemes d’habitatge”.

A parer de Pons, aquesta mesura, que és una més de les que ha posat en marxa el govern d’Armengol per posar més habitatge a disposició de qui més ho necessita, “reflecteix la pluralitat social que va demanar canvis en les polítiques d’habitatge a les Illes”, l’objectiu de les quals és clar: “posar en mans de qui més ho necessita la possibilitat de poder accedir a un habitatge”.

Pel que fa al posicionament del Partit Popular respecte d’aquesta qüestió, Pons ha lamentat que “cerquin rèdit parlant de Veneçuela, de chavisme i de coses que no tenen res a veure amb les necessitats reals de la societat”.

En aquest sentit, el diputat ha estat taxatiu: “no hi ha canvi més gran respecte del que feia el PP que les polítiques en matèria d’habitatge que impulsa des de 2015” i ha conclòs emfasitzant que els socialistes “no estam del costat dels especuladors, sinó dels ciutadans que reclamen més oportunitats”.

Un 8M diferent, però igual de reivindicatiu

Pere Joan Pons també ha volgut deixar clar que els socialistes de les Illes Balears seguiran “reivindicant el 8M amb la mateixa força i voluntat que altres anys” perquè els “reptes segueixen vigents i s’han d’afrontar”.

El socialista ha exposat que el fet que aquest “8 de març marcat per la pandèmia sigui diferent”, des del PSIB-PSOE es mantenen els mateixos compromisos que fins ara amb les dones, enguany més encara, alhora que ha volgut tenir paraules de reconeixement per a les dones “que han estat en primera línia durant la pandèmia”.

Comments are closed