El PSIB-PSOE destaca que la reelecció d’Alícia Homs i els resultats del PSOE permetran “accelerar l’agenda progressista i donar resposta als problemes de la ciutadania”

Milena Herrera: “No n’hi ha prou amb frenar el discurs de l’odi, hem d’acostar-nos encara més a la societat per continuar generant una alternativa forta, social i capaç de donar resposta als problemes reals de la gent”.

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual i els resultats de les eleccions europees, amb la secretària general, Francina Armengol, al capdavant.

Uns resultats que venen marcats per la reelecció d’Alícia Homs com a eurodiputada socialista per Balears, després que la mateixa Teresa Ribera hagi dit reiteradament durant la campanya electoral que no recollirà la seva acta d’eurodiputada, convertint-se en un puntal socialista tant si és com a vicepresidenta del Govern d’Espanya com si és comissària europea en el nou govern comunitari que sorgeixi de les eleccions d’ahir.

La portaveu del PSIB-PSOE, Milena Herrera, ha destacat com a primera conclusió clara que “aquests resultats suposen un clar impuls al Govern d’Espanya i a la continuïtat de l’agenda progressista, que ara s’accelerarà per donar resposta als principals problemes de la nostra societat i de la nostra societat”.

Per a la socialista, són “tres anys més de legislatura, que no estaran condicionats en el mitjà termini per noves cites electorals”, i que permetran accelerar en polítiques clau com l’enfortiment de l’estat del benestar, l’accés a l’habitatge, la generació d’ocupació de qualitat i amb millors salaris, l’enfortiment del sistema de pensions, la modernització de l’economia, la igualtat, la justícia social i l’equitat.

Una altra lectura dels resultats que ha extret la Comissió Executiva, tal com ha explicat Herrera, és l’obligada reflexió per a tots els partits demòcrates i europeistes per l’avanç de la ultradreta a tot Europa. “El PSOE és el partit amb més representació del grup socialista europeu i també el partit que amb més contundència ha aturat a Europa l’onada d’ultradreta, deixant clar que no cal pactar amb ells, mentre que el PP, en canvi, ha generat més radicalitat per pactar amb la ultradreta”.

En relació amb els resultats de Balears, la portaveu socialista ha insistit en el fet que el PSIB-PSOE ha aguantat amb contundència, amb un percentatge de vot gairebé idèntic al de les anteriors eleccions europees, mentre que l’estratègia del PP de blanquejar la ultradreta “ha acabat amb la seva incapacitat d’agafar els 48.000 vots que ha perdut Ciutadans i amb dos partits ultres, que a damunt són la tercera i la quarta força política de les illes”. De fet, Herrera ha afegit que “la radicalitat només genera radicalitat, i el PP està duent a aquestes illes a una situació molt perillosa, a un clima social de contestació pacífica i massiva contra les seves polítiques al carrer i a un clima d’odi i rancor que alimenta conflictes socials en algunes barriades de les illes”.

Per tot plegat, la portaveu de la Comissió Executiva autonòmica ha defensat que “és l’hora que el PP balear faci una reflexió i s’europeïtzi, que se sumi a les manifestacions expressades per la líder del PP europeu, Úrsula Von Der Leyen, la qual cerca un gran acord que bloquegi el pas als ultres a Europa, els mateixos amb els quals pacta Prohens aquí”.

Així les coses, Herrera ha reconegut que “si bé és cert que som l’única força que frena l’avanç d’una dreta radicalitzada i a les ultradretes, no n’hi ha prou amb frenar el discurs de l’odi, i hem d’acostar-nos encara més a la societat per continuar generant una alternativa forta, social i capaç de donar resposta als problemes reals de la gent”.

Per això, la portaveu socialista ha conclòs assegurant que al PSIB-PSOE “ens trobaran oberta a la societat i als seus problemes alimentant acords, no conflictes; cercant solucions per a l’habitatge amb mesures com el topall als preus del lloguer; impulsant l’habitatge públic; cercant solucions sostenibles per frenar la massificació, no destruint més territori; dialogant a cada pobla i amb cada col·lectiu, i, en definitiva, combatent l’odi i defensant una societat més justa, més igualitària i amb més oportunitats per a tots i totes”.

Aquests compromisos expressats per la portaveu socialista es materialitzaran a través de dues vies, com és “amb un Govern d’Espanya que accelera el seu ritme de progrés, i a Europa amb la nostra eurodiputada, Alícia Homs”.

Comments are closed