El PSIB-PSOE votarà en contra del “decret llei de depredació administrativa” per ser “el major atac urbanístic i territorial perpetrat a les nostres illes”

Iago Negueruela ha reclamat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que dugui el decret llei i la macroampliació del Port de Palma a la mesa de sostenibilitat

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha avançat que “per al PSIB-PSOE demà serà un dia trist en aquesta comunitat autònoma, perquè si res no canvia, es perpetrarà i consumarà el major atac urbanístic i territorial a les nostres illes, amb la convalidació del decret llei de depredació urbanística de Prohens”.

Un decret al qual els socialistes votaran en contra per representar “un clar atemptat en l’equilibri pactat des de fa anys i que romp amb consensos històrics”, però també perquè “no volem ser còmplices d’una norma feta a cop de dictat, sense obrir un debat públic, sense acollir-se a cap informe i sense aportar cap dada que avali determinades decisions”, ha explicat Negueruela.

Amb tot, el portaveu socialista ha criticat que la presidenta Prohens vol intentar fer creure a la societat un debat “que sabem que no tendrà resultats ni per enguany ni per l’any que ve, més que estudis per als pròxims anys”, i mentrestant, “es fan canvis estructurals en la normativa”, per la qual cosa “per nosaltres el Govern fa una pantomima per fer creure una cosa i fer la contrària”.

Davant això, Negueruela ha assegurat que “nosaltres no volem ser testimonis silenciosos de les barbaritats urbanístiques que permeten aprovar les il·legalitats comeses en els darrers anys, amb una depredació voraç i amb un missatge a la gent que pot fer el que vulgui sense respectar les normes perquè ja hi haurà un Govern del PP que legalitzarà totes les barbaritats que es puguin fer”.

Així les coses, el portaveu socialista ha reiterat que “Prohens és el PP de sempre, el de Canyellas, el de Matas i Bauzá, el PP del pelotazo que diu que parlarà amb tothom i de mentre impulsa mesures més que contundents”.

A més a més, Negueruela ha considerat que les tres grans manifestacions que ha tengut el Govern de Prohens en contra de les seves polítiques en només un any “disten molt del diàleg que volen practicar”.

L’altre gran exemple de contradicció, a més del decret llei de depredació administrativa, és la macroampliació del Port de Palma que preveu el PP, sobre la qual el portaveu socialista demanarà a la presidenta del Govern en la sessió de control de demà.

Negueruela ha denunciat que aquesta macroampliació la presenten “sense cap estudi i sense cap idea, quan haurien de posar tota la discussió de la capacitat de càrrega del Port de Palma en la mesa de sostenibilitat”.

Comments are closed