Alícia Homs continuarà sent la veu de Balears al Parlament Europeu els pròxims cinc anys

Cosme Bonet: “El PP ha perdut el plebiscit sobre la continuïtat del Govern progressista que presideix Pedro Sánchez”.

Alícia Homs continuarà sent eurodiputada i la veu de Balears al Parlament Europeu la pròxima legislatura. Així ho ha anunciat el secretari d’Organització i coordinador electoral del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, qui ha destacat que “podem celebrar que Teresa Ribera serà una magnífica comissària europea, la qual cosa vol dir que Alícia Homs continuarà representant als socialistes de les Illes Balears al Parlament Europeu”.

Bonet ha recalcat que “el Partit Socialista ha aturat l’onada de la ultradreta i el PP, que va plantejar aquesta convocatòria electoral com un plebiscit sobre la continuïtat del Govern progressista que presideix Pedro Sánchez, ha quedat clarament derrotat en aquest plebiscit, perquè del resultat no es pot extreure de cap manera que hi ha una voluntat majoritària de canvi que protagonitzi el PP”.

Pel que fa als resultats socialistes, Bonet ha apuntat que “hem demostrat una vegada més que el Partit Socialista està fort i que és un dels puntals de la socialdemocràcia a Europa”, mentre que a Balears, “els resultats són pràcticament idèntics als obtinguts en les anteriors eleccions europees, per la qual cosa queda clar que ara mateix l’únic dic de contenció de la ultradreta és el PSIB-PSOE”.

A més a més, el coordinador electoral ha reclamat una profunda reflexió a tots els partits demòcrates i europeistes, en el sentit que “des de l’esquerra hem demostrat clarament que no donarem ni una passa enrere enfront de la ultradreta, per la qual cosa és hora que la dreta que es fa dir moderada faci també una reflexió i faci el mateix que els socialdemòcrates, assumint que amb la ultradreta no hi ha cap pacte ni un a fer, perquè no representen els valors fundacionals de la Unió Europea”.

De fet, Bonet ha recordat com Úrsula Von Der Leyen ha dit que prefereix un Govern sense ultres, amb socialistes i liberals, per la qual cosa “al PP europeu no li agrada el que fa el PP a Espanya i a les Illes Balears, que no és altra cosa que pactar amb la ultradreta”.

Per part seva, la candidata al Parlament Europeu i eurodiputada, Alícia Homs, ha confessat estar “molt il·lusionada amb l’etapa que ara comença, i vull continuar representant els interessos d’aquesta comunitat autònoma a Europa, també des de la meva generació que són els més joves, com hem fet aquests darrers cinc anys”.

Homs ha reiterat que “el PP ha plantejat aquestes eleccions com un plebiscit que no li ha sortit bé, i el PSIB-PSOE ha demostrat amb el cap ben alt i amb orgull que som l’únic partit capaç de fer front a l’extrema dreta”.

En aquest sentit, ha afegit que “el PSOE està fort i seguirem sent el dic de contenció de l’extrema dreta, perquè quan es blanquegen certs discursos per part de la dreta el que s’aconsegueix és que l’extrema dreta guanyi la força que ha guanyat”.

Finalment, l’eurodiputada socialista ha afirmat que els resultats obtinguts “consoliden amb més força el Govern d’Espanya”.

Tant la candidata com el coordinador electoral han expressat el seu agraïment a la ciutadania per confiar en el Partit Socialista, a la militància pel seu suport durant la campanya electoral i als apoderats i interventors per fer possible el desenvolupament d’una jornada electoral sense incidents.

El PSIB-PSOE farà demà una anàlisi en profunditat de les eleccions europees en una reunió de la Comissió Executiva que serà dirigida per la secretària general, Francina Armengol.

Comments are closed