El PSIB-PSOE diu que s’ha perdut una oportunitat de modificar del decret d’excessos, per la falta de valentia del Govern del PP

Iago Negueruela afirma que el Govern de Prohens recula sobre les modificacions que havia anunciat, i deixa en evidència la manca de diàleg amb patronals i sindicats

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha expressat sobre la modificació del Decret d’Excessos aprovat pel Consell de Govern d’avui, que “s’ha perdut una oportunitat per introduir més mesures que evitin els excessos turístics” i per la seva falta de valentia “s’han limitat a deixar el mateix decret que vàrem aprovar ara fa un any des del Govern del Pacte”.

Negueruela ha explicat que va ser a través dels mitjans de comunicació que es varen conèixer les intencions del Govern de Prohens d’eliminar determinades normes restrictives, sense encomanar-se a ningú i sense xerrar amb les organitzacions empresarials ni les sindicals, “que varen mostrar la seva sorpresa per no haver estat convocades per al diàleg”, indica el portaveu.

Així, patronals i sindicats van dir al Govern que “per aquí no” es podia seguir, i calien mesures valentes. “I això ha volgut dir -indica Negueruela- que han deixat les coses com estaven fa un any, en un moment en que la ciutadania exigeix mesures, perquè la situació està canviant, i cal anar fent reflexió sobre el model turístic”.

Però el PP no sap ni tan sols quin model turístic vol, i “mentre diu que s’ha arribat a un límit, no vol ser valent i manté les regulacions que ja hi havia; que diu que no vol augmentar el turisme, però que vol aixecar la moratòria; un PP que diu que no vol excessos, però retalla les zones d’excessos”.

Per això, Negueruela a reiterat que “hem tingut una oportunitat perduda, d’un govern covard i un conseller que no sap què dirigeix, com ha demostrat en aquestes darreres setmanes d’esperpent vergonyós”.

Per altra banda, el portaveu socialista ha indicat que el Decret Llei també incorpora una mesura “de cacic”, perquè aprofita per modificar la Llei de l’activitat física i l’esport: “La modificació cerca retallar els drets de les persones federades per poder posar-ne un dels seus. És el PP d’Aloy qui ha modificat la norma, i és el PP dels vells costums qui fa la part esportiva per tenir-ho tot controlat amb un dels seus”, ha conclòs Negueruela.

Recursos addicionals

Comments are closed