El PSIB-PSOE dóna el seu suport al Congrés per a l’eliminació dels aforaments a Balears, seguint amb l’agenda de regeneració democràtica impulsada des del 2015 per Francina Armengol

El ple del Congrés prendrà en consideració la reforma de l’Estatut d’Autonomia de Balears amb la qual s’eliminarà un privilegi processal per a 70 càrrecs polítics de les nostres illes

El ple del Congrés aprovarà previsiblement la presa en consideració de la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears per eliminar els aforaments als diputats i diputades del Parlament i als membres del Govern, amb el vot a favor del Grup Parlamentari Socialista.

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha recordat que la iniciativa va comptar amb la unanimitat del Parlament de les Illes Balears “per eliminar una prerrogativa constitucional que la societat considera un privilegi”, per la qual cosa “eliminar l’aforament també és una forma de fer política, que mostra quin és el full de ruta dels governs progressistes de Francina Armengol a Balears i del president Sánchez a Espanya”.

Un fet que Pons ha destacat perquè “és una clara demostració que en política es poden aprovar iniciatives des de la unitat total i malgrat les diferències ideològiques que ens separen”.

El diputat socialista ha recordat com el 2015 la societat de Balears va demanar a les urnes un canvi de rumb en l’àmbit social, econòmic, en dret i llibertats i, per descomptat, en la forma de fer després de polítiques d’austeritat. “Es demanava un canvi després d’anys de patir que Balears obrís informatius al prime time televisiu per judicis per corrupció que tots recordam a través d’Urdangarín, Matas i molts altres”.

Per això, els socialistes van recollir aquesta voluntat de canvi en un programa de regeneració i transparència “impulsant l’eliminació dels aforaments, creant l’Oficina Anticorrupció, suprimint certs complements econòmics per a càrrecs polítics, reformant el reglament del Parlament i simplificant els tràmits per a les iniciatives legislatives populars”.

Per part del Parlament de les Illes Balears, el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Juli Dalmau, ha defensat la iniciativa que emana de la cambra autonòmica explicant que “aquesta iniciativa és clara en els seus objectius, solvent tècnica i jurídicament i indispensable en l’àmbit polític”.

Dalmau ha concretat que “som 70 les persones aforades actualment a Balears, amb una prerrogativa que volem eliminar per rompre amb la idea de la llunyania que s’intenta establir entre la política, qui l’exercim i la ciutadania a la qual representam”.

A més a més, Dalmau ha subratllat que “l’aposta per la supressió dels aforaments respon al marc de regeneració política i democràtica impulsat, des del 2015, per l’Executiu autonòmic liderat per Francina Armengol”.

Per tot plegat, el diputat socialista ha conclòs que “avui s’obre una nova oportunitat per culminar tot el procés d’eliminació dels aforaments, esperant que, més aviat que tard, sigui una realitat.

Comments are closed