El PSIB-PSOE elogia “les fites assolides pels governs socialistes” pel que fa a l’Agenda Urbana a Balears i “com aquestes garantiran que les ciutats i pobles siguin més inclusius, sostenibles i democràtics”

L’objectiu d’aquest acte és explicar totes les iniciatives que s’han dut a terme pels governs socialistes i com aquestes fites garantiran nous drets, com el de la mobilitat, a la ciutadania de les Illes Balears

El Secretari d’Agenda Urbana del PSIB-PSOE, Joan Ferrer, ha moderat un acte relacionat amb l’Agenda Urbana on es s’han compartit punts de vista i fites assolides pels Socialistes de les Illes Balears pel que fa a assegurar el dret a la ciutat, entès aquest com el dret de tots els ciutadans a habitar, emprar, ocupar, produir, transformar, governar i gaudir de ciutats i pobles justos, inclusius, sostenibles i democràtics, definits com a béns comuns per a una vida digna.

Aquesta trobada s’ha celebrat avui de manera semipresencial a la seu del PSIB-PSOE i s’ha centrat en la consolidació del dret a la mobilitat. Han participat, a més de Joan Ferrer; Jaume Mateu, Director General de Mobilitat Sostenible del Govern de les Illes Balears, i Xisco Dalmau, regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Palma.

A la trobada s’han explicat quines han estat les principals passes que s’han donat en els seus àmbits i també la coordinació que s’ha produït amb la resta d’institucions i de les Illes Balears, per consolidar el dret a la Mobilitat, entès aquesta com una necessitat de democratització i cohesió territorial i social dels pobles i ciutats.

Joan Ferrer, secretari d’Agenda Urbana del PSIB-PSOE ha explicat que “el dret a la mobilitat és fonamental per les societats actuals, però el Partit Popular, a diferència del Partit Socialista, sempre ha premiat l’ús del vehicle privat sense pensar en els col·lectius que tenen més dificultats per accedir a ell com són les persones amb discapacitat, les dones, o els menors de 18 anys”.

Ferrer ha remarcat que “la mobilitat ha de ser una de les potes que han de teixir una societat justa on ningú quedi enrere, i els socialistes tenim molt clar que el camí és aquest”.

Per la seva banda, Jaume Mateu ha explicat les accions dutes a terme pel Govern de les Illes Balears i ha dit que “El pla de Mobilitat del Govern de les Illes Balears té una clara aposta per una mobilitat més sostenible i democràtic. S’ha de garantir l’accés a la mobilitat al conjunt de la societat i fomentar la cohesió”.

Finalment, Xisco Dalmau s’ha centrat en les acciones realitzades a Palma i ha remarcat que “El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Palma, per exemple, és molt important perquè fixa els objectius per transformar la ciutat i esdevenir una urbs més amable, segura, accessible i sostenible pels nostres fills i nets”.

Comments are closed