El PSIB-PSOE es compromet a dotar de recursos la Llei de Memòria Històrica i a il·legalitzar les fundacions que incitin a l’odi contra les víctimes del feixisme

Pere Joan Pons demana el vot per al PSOE perquè “és més crucial que mai que la gent es mobilitzi i voti una opció que sigui preservadora de la memòria històrica, dels drets, de la llibertat i de la justícia, com és el Partit Socialista

Una important delegació del PSIB-PSOE, encapçalada pel candidat al Congrés, Pere Joan Pons, i els candidats per Mallorca al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, han fet una visita al mur de la memòria de Palma per retre homenatge a les víctimes del feixisme i reiterar el compromís dels socialistes amb la memòria històrica. 

 “Avui és un dia per recordar, per honorar a les persones que van patir el feixisme i van ser oblidades, però també és una oportunitat per recordar que, si no ens mobilitzam el pròxim 10 de novembre, podem tenir un gran retrocés amb una dreta i una extrema dreta que ja no és la foto de Colón, sinó que són polítiques clares i directes que afecten a la democràcia i a temes com la memòria històrica”, ha manifestat Pons. 

 Precisament, el candidat socialista ha explicat que “cada primer de novembre recordam a les víctimes del franquisme però enguany, és el primer any que ho feim amb el dictador fora del Valle de los Caídos, la qual cosa suposa un reconeixement a totes les víctimes”. 

 Per això, Pons ha defensat que “és més crucial que mai que la gent es mobilitzi i voti opcions que siguin preservadores de la memòria històrica, dels drets, de la llibertat i de la justícia, que voti un partit que tengui un full de ruta clar, com és el PSOE”. 

 En aquest sentit, el candidat socialista ha demanat el vot per al Partit Socialista “per avançar en polítiques de memòria pioneres com les que s’han fet a Balears i amb un full de ruta a llarg termini per recuperar els anys de retard que duim”. 

A aquest full de ruta s’ha referit el candidat al Senat, Cosme Bonet, qui ha traslladat el compromís socialista de “dotar econòmicament les mesures previstes a la Llei de Memòria Històrica”; una normativa que duu anys aprovada però que “ha estat 7 anys, amb el PP, sense rebre el finançament que li correspon”. 

A més a més, Bonet també s’ha compromès a il·legalitzar “i deixar de subvencionar aquelles associacions que fomenten l’odi contra les víctimes del franquisme en un país democràtic com el nostre”. 

 Per al candidat al Senat, “les polítiques de memòria són més necessàries que mai, en un moment en el qual veim fets, imatges i propostes que ens recorden massa al passat més obscur del nostre país”, per la qual cosa “passar pàgina definitivament del passat feixista necessita polítiques de reconciliació, d’honorar a les víctimes i que no caiguem en l’oblit, com proposa el Partit Socialista”. 

 Finament, la candidata al Senat per Mallorca, Susanna Moll, ha recordat com “a Balears hem demostrat el nostre compromís amb la memòria històrica”, amb la voluntat de traslladar-les al Govern d’Espanya”. 

 “Amb Xisco Antich es va elaborar el mapa de fosses de Balears i amb Francina Armengol s’estan obrint per tornar la dignitat a tantes famílies que van perdre els seus familiars d’una forma terrible, per la qual cosa feim una crida a tothom a votar al Partit Socialista per fer possible un Govern sensible amb la memòria històrica”. 

Comments are closed