El PSIB-PSOE es compromet a invertir el 5% del PIB en educació “per poder continuar avançant en polítiques educatives per a tothom”

La presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha explicat les propostes electorals en matèria d’educació davant de més de 100 persones del sector educatiu de Balears

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s’ha compromès aquest dimarts a invertir el 5% del PIB en educació en 4 anys “per poder continuar avançant en polítiques educatives per a tothom”. Un compromís que ha adquirit davant de més de 100 persones del sector educatiu on també ha repassat la gestió feta pel govern de progrés des del 2015.

D’aquesta manera, Armengol ha ressaltat que “fa 8 anys veníem de la manifestació de les 100.000 camisetes verdes i el primer que vàrem fer quan vàrem arribar al Govern va ser obrir les portes del Consolat per a escoltar la comunitat educativa”, i hi ha afegit que “hem garantir la pau social dins el món educatiu i ho hem fet des del diàleg i des de la complicitat amb tota la comunitat educativa de les Illes Balears”.

“L’educació és un ascensor social i hem d’aconseguir que l’educació sigui igualitària i equitativa”, ha dit la socialista. Per això, Armengol ha anunciat que “volem garantir la gratuïtat dels llibres de text i tot el material didàctic de tots els centres sostinguts amb fons públics en un termini de 4 anys, incorporant mecanismes de reutilització”, així com “aplicar deduccions fiscals dels llibres, els ordinadors portàtils, llicències digitals i el material específic per a l’alumnat amb necessitats educatives especials”.

També, Armengol ha incidit que “ens comprometem a posar en marxa una beca autonòmica perquè qualsevol estudiant universitari no deixi de ser-ho”. Una beca que sigui compatible amb les beques estatals perquè tots els estudiants que tinguin una renda baixa puguin accedir a estudis universitaris.

Armengol ha aprofitat per demanar el vot a la comunitat educativa perquè “es tracta que tothom tengui les eines per dedicar-se a allò que es vulgui dedicar i ser allò que vulgui ser, i que ho faci amb més finançament, amb millors infraestructures educatives, amb més docents i amb millors condicions laborals”. “El pròxim diumenge ens jugam avançar en tot això o tornar a retrocedir al pitjor passat i jo confiï en la comunitat educativa, en tot l’alumnat i per això deman el vot convençut, decidit i massiu per al Partit Socialista”.

Comments are closed