El PSIB-PSOE es compromet a garantir la gratuïtat dels llibres escolars de text i materials didàctics i fomentar la seva reutilització

La presidenta del Govern Balear i candidata a la reelecció, Francina Armengol, també ha explicat que implantarà una beca autonòmica pels estudiants universitaris, compatible amb les beques estatals perquè les matricules universitàries siguin gratuïtes per les famílies més necessitades

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s’ha compromès a garantir la gratuïtat dels llibres escolars de text i materials didàctics i fomentar la seva reutilització.

A més, Armengol ha explicat que “implantarem una beca autonòmica pels estudiants universitaris, compatible amb les beques estatals perquè les matrícules universitàries siguin gratuïtes per les famílies més necessitades”.

La socialista també ha anunciat que augmentaran les deduccions fiscals incloent l’etapa de 6 a 12 anys. A més, incorporaran a les deduccions fiscals existents en matèria d’educació els materials digitals que necessiten els alumnes a les aules.

Armengol també ha comentat que “garantirem l’accés a les beques menjadors a les famílies que ho necessitin, per estudiants de totes les etapes, des d’infantil fins a ESO”.

Finalment, Armengol ha assenyalat que “invertir en educació, ciència, cultura, innovació és allò que ens fa ser més lliures com a persones, continuarem apostant per l’educació a la nostra comunitat autònoma. Durant 8 anys hem demostrat que l’educació és prioritat pel Partit Socialista, hem avançat d’una forma importantíssima, hem fet possible la pau social”.

Per la seva banda, el batle i candidat a revalidar la batlia de Palma, Jose Hila, ha explicat les propostes educatives per a Ciutat. “Palma serà una ciutat cuidadora, l’educació és una eina per garantir la igualtat d’oportunitats”, ha dit Hila.

Per a Hila, “l’escola ha de ser l’espai més important del barri”. Per aconseguir-ho, “incrementarem la inversió en el manteniment dels centres i els adequarem al canvi climàtic, amb més ombres”. “Pacificarem els entorns escolars i els patis es convertiran en espais de conciliació”. Per últim, “es construiran cinc noves escoletes municipals a Pere Garau, plaça de Toros, Son Gibert, Son Dameto i Foners  que seran gratuïtes a tota l’etapa 0-3”.

Comments are closed