El PSIB-PSOE es consolida com a garantia de drets de ciutadania amb dades d’ocupació històriques, la pujada del salari mínim a 1.080 € i la pujada de les pensions d’un 8,5 %

Pilar Costa: “Mentre els socialistes continuam conquerint i consolidant drets, el Partit Popular continua instaurat en la bronca i apropant-se, de cada vegada més, a la ultradreta”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha ressaltat, a la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament de les Illes Balears, algunes de les notícies dels darrers dies que afecten directament als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, com són les dades d’ocupació històriques i de rècord de Balears, la pujada del salari mínim a 1,080 € o la pujada de les pensions d’un 8,5 %, entre d’altres.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que “l’increment de les pensions d’un 8,5 %, des de la setmana passada, és una mesura que ja afecta més de 210.000 pensionistes de les Illes Balears”, i hi ha afegit que “al llarg de tot l’any 2023, veuran la seva pensió incrementada en 1.400 €”.  També, ha posat en valor la pujada del salari mínim interprofessional a 1.080 €, 340 € més des del 2019.

La portaveu socialista ha valorat positivament la protecció als treballadors i treballadores de les residències privades. “És una notícia molt important, ja que es va signar el primer conveni de residències privades de la història que suposarà una pujada de sous espectacular pels treballadors i treballadores, que afecten principalment a dones”.

Així, Costa ha incidit que “amb totes aquestes notícies positives es fa evident que hi ha dos models de govern: el dels socialistes, al costat de la gent, i el del Partit Popular, que segueix instaurat en la bronca i apropant-se, de cada vegada més, a la ultradreta”. “Aquest cap de setmana, ja hem sabut que el PP s’ha oferit a VOX a Sant Josep, a Eivissa, i, per això, ens demanam què farà el PP a Balears”.

Ple del Parlament de les Illes Balears

D’altra banda, pel que fa al Ple del Parlament de les Illes Balears, Costa ha explicat que “debatrem i votarem una iniciativa legislativa que proposa reformar el reglament per poder adaptar-ho a la realitat i, així, poder fer sessions telemàtiques al Parlament”. “La reforma té com a objectiu millorar i facilitar el desenvolupament de l’activitat parlamentària”, ha dit Costa.

Cal recordar que l’any 2020, els Parlaments autonòmics s’adaptaren a la nova realitat derivada de la COVID-19 i plantejaren algunes modificacions per incloure un títol sobre el funcionament del Parlament en circumstàncies excepcionals.

Finalment, la socialista ha subratllat que “és necessari i indispensable adaptar aquest reglament a les necessitats actuals i a d’altres que es puguin donar en el futur per garantir que l’activitat parlamentària es desenvolupi amb plenes garanties democràtiques”.

Comments are closed