El PSIB-PSOE es presenta com “l’únic partit de les illes que tendrà representació al Parlament Europeu que apostarà per una mobilitat sostenible”

Alícia Homs: “El pròxim 9 de juny ens jugam les mentides del PP, que deia que venia a desembossar Mallorca, o una mobilitat verda i neta”.

La candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, s’ha desplaçat avui fins a Sóller, exemple d’embossos i saturació en les darreres setmanes, per explicar les seves propostes en matèria de mobilitat sostenible de cara a les eleccions del pròxim diumenge 9 de juny, acompanyada del portaveu socialista a l’Ajuntament de Sóller i secretari de Mobilitat Sostenible del PSIB-PSOE, Jaume Mateu.

Homs ha avançat que en les eleccions europees la ciutadania es juga dos models. “Un, el del PP, que aposta pel fum, la contaminació i la massificació, o el socialista, que aposta per una Europa verda i sostenible”.

La candidata socialista ha recordat com la passada legislatura Europa ha fet una aposta ferma per aquest àmbit, a través dels fons Next Generation reivindicats i aconseguits pel president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, gràcies als quals s’havien previst projectes com el Tramvia de Palma o la renovació dels busos de l’EMT per fer-los més sostenibles. “Uns projectes i uns recursos que el PP està tornant enrere per una qüestió purament ideològica”.

Per això, Homs ha presentat al Partit Socialista “com l’únic de Balears que tendrà representació al Parlament Europeu que apostarà per una mobilitat sostenible que tan necessària és per a les nostres illes”. En aquest sentit, ha anunciat l’impuls de propostes fonamentals com la limitació de l’entrada de vehicles a les illes o l’exportació de l’exemple de Formentor a altres indrets de les illes.

“El pròxim 9 de juny ens jugam les mentides del PP, que deia que venia a desembossar Mallorca, o una mobilitat verda i neta, amb aparcaments dissuasoris, el reforç del transport públic i els carrils bici que el PP també està eliminant”, ha insistit la candidata socialista.

Finalment, Homs també ha demanat el vot al PSOE a la gent jove “que també aposta per la mobilitat sostenible i que només ens tenen a nosaltres com a opció”, amb l’exemple de Teresa Ribera com a referent en aquest àmbit.

Per part seva, el portaveu socialista a l’Ajuntament de Sóller i secretari de Mobilitat Sostenible del PSIB-PSOE, Jaume Mateu, ha reivindicat que “la mobilitat és la mesura més important a prendre per evitar situacions de saturació, la qual cosa implica continuar amb els projectes que teníem en marxa els socialistes, relacionats amb el transport públic i amb una gestió de la mobilitat diferent”.

Mateu ha denunciat que “el PP s’ha dedicat a desmuntar, peça per peça, les nostres estratègies en matèria de mobilitat, com hem vist amb el carril BUS-VAO, retirant carrils bici, reduint els projectes que hi havia a Palma i donant missatges molt negatius a la ciutadania”.

Per això, Mateu ha apostat per més transport públic, més mobilitat a peu i en bicicleta, més gestió dels accessos com s’ha fet a Formentera o a Formentor i “copiant els bons exemples que tenim als països del nord”.

La candidata al Parlament Europeu, el portaveu socialista a Sóller i membres de l’agrupació socialista del municipi també han fet una passejada pel mercat i la plaça del poble per repartir informació electoral i demanar el vot per al Partit Socialista.

Comments are closed