Francina Armengol demana el vot al PSIB-PSOE perquè “la ultradreta que no vam voler a Espanya el 23 de juliol, no la tenguem a Europa el 9 de juny”

La secretària general ha criticat davant més de 200 militants i simpatitzants socialistes de Calvià que des del Govern de Prohens “no han estat capaços ni d’entregar els habitatges assequibles que els vam deixar fets, perquè no creuen en allò que és públic”

Més de 200 persones han acompanyat als socialistes de Calvià en la seva festa de la Rosa, en la qual ha participat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el secretari general del PSOE Calvià, Alfonso Rodríguez.

Armengol ha fet una crida a la màxima mobilització per a les eleccions europees del 9 de juny, que el Partit Socialista surt “a guanyar amb força, per garantir una bona democràcia per a tots i totes, per nosaltres, els nostres fills i filles i els nostres nets i netes”.

La secretària general ha alertat dels governs de dreta i extrema dreta com el que patim a les Balears, sobre els quals ha criticat que “des que governen no han estat capaços ni d’entregar els habitatges assequibles que els vam deixar fets, perquè no creuen en allò que és públic, perquè en el que creuen és en les grans mansions per especular amb el nostre territori i fer doblers per a uns pocs”.

Igualment, Armengol també ha denunciat que els governs de PP i Vox “no planifiquen escoles, ni centres de salut, ni tot allò que garanteix una vida digna als ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears”.

La secretària general ha recordat com la ciutadania “va reaccionar el 23 de juliol i va frenar a la ultradreta”, per la qual cosa ha advertit que “el que no vam voler per a Espanya, no ho tenguem a Europa el pròxim 9 de juny”.

A més a més, Armengol ha explicat la necessitat de tenir “una Europa socialdemòcrata”, tenint en compte que “entrar a Europa significava la democràcia, la cohesió social, els drets, la pau, la justícia social, tots els valors que ens fan millors, i això està en joc al món, i per això necessitam reforçar l’Europa dels valors i l’ètica”.

La secretària general també ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement de l’Estat de Palestina per part del Govern d’Espanya, sobre la qual cosa ha assegurat que “em sent profundament orgullosa que estiguem en el lloc correcte de la història i que diguem que no qualsevol món val, i això també ens ho jugam el 9 de juny”.

Finalment, Armengol també ha assegurat que el 9 de juny ens jugam la democràcia, defensant que “nosaltres volem una Europa lliure, democràtica, amb drets i feminista, i per tenir-ho s’ha d’anar a votar el 9 de juny”, per la qual cosa ha demanat el vot per al Partit Socialista perquè “nosaltres no ens rendim, i com més ens ataquen més força agafam, com més ens insulten més coratge i valentia tenim, i estam al lloc bo de la història, perquè ens critiquen i ens insulten perquè no creuen en les polítiques redistributives i miren pels pocs de sempre”.

Per part seva, el secretari general del PSOE Calvià, Alfonso Rodríguez, ha demanat votar el Partit Socialista diumenge, perquè no és el mateix “una Europa conservadora que retalla i aposta per l’austeritat o una Europa bolcada en el que és públic i amb ajudes”.

Rodríguez ha alertat que la dreta i la ultradreta governen “a través de la mentida, de deslegitimar els governs, de desprestigiar als líders, i els hem de frenar amb la veritat, votant diumenge al Partit Socialista, mobilitzant-nos”.

El secretari general ha lamentat que a Calvià “els vam deixar 99 habitatges de protecció oficial i no són capaços d’entregar-los, vam deixar acabada l’obra del nou centre de dia i no està entregat, els vam deixar una ITV a Son Bugadelles i la tenen tancada”, per la qual cosa s’ha demanat què fa el govern municipal de PP i Vox.

Comments are closed