El PSIB-PSOE es reivindica com “l’única solució” davant un hivern marcat per la pandèmia i una oposició instal·lada en la crítica destructiva

La Comissió Executiva s’ha reunit de forma semipresencial per analitzar la situació política actual, marcada per la pandèmia de la COVID-19 i les seves conseqüències laborals, socials i econòmiques

El PSIB-PSOE ha reunit de forma semipresencial a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual, en una trobada dirigida per la secretària d’Organització, Silvana González.

A la reunió, els socialistes s’han mostrat conscients que vénen “mesos difícils”, marcats per la incidència de la pandèmia i per les seves conseqüències socials, laborals i econòmiques”, per la qual cosa la formació es reivindica com “l’única solució”.

En aquest sentit, la Comissió Executiva ha considerat que “davant un escenari de crispació, en el qual el principal partit de l’oposició està instal·lat en la crítica destructiva, no fa cap proposta en positiu i tampoc es suma al gran Pacte de Reactivació Social i Econòmica de Balears, els socialistes no ens quedam de mans plegades i reiteram el nostre compromís per a una recuperació justa en la qual ningú quedi enrere, especialment ara que vendran mesos molt durs per a molta gent”.

Per a aconseguir aquesta fita, els socialistes han considerat fonamental la nova prestació per a fixos discontinus, que quedaran protegits fins al 31 de gener, així com l’allargament dels ERTO, “una eina fonamental que ha evitat milers d’acomiadaments i de la qual Balears en som la principal comunitat beneficiària”.

De fet, entre prestacions socials i laborals i el fons no reemborsable per a les comunitats autònomes, les Illes Balears hauran rebut més de 1.000 milions d’euros del Govern d’Espanya per a fer front a les conseqüències de la pandèmia.

La Comissió Executiva també ha considerat “fonamental” la protecció per a les empreses a través de les línies de crèdit ICO i ISBA, el suport a les persones més vulnerables a través de l’ampliació de la Renda Social Garantida i l’Ingrés Mínim Vital i les ajudes per als autònoms, “un col·lectiu que mai havia tengut tant de suport per part de les administracions públiques”.

Tot plegat, constitueix la xarxa de protecció social més gran que han tengut mai les nostres illes. En qualsevol cas, els socialistes es comprometen a continuar en aquesta línia de no deixar ningú enrere a través dels pressuposts de la comunitat autònoma que s’hauran de tramitar els pròxims mesos i amb els quals “tornarem a demostrar que hi ha una altra manera de sortir d’una crisi diferent de la que va impulsar el PP el 2012, amb la qual blindarem l’Estat del Benestar i defugirem de les retallades”.

Per als socialistes, seran fonamentals també els fons europeus, els quals “hauran d’ajudar a la reactivació econòmica de les nostres illes i a l’impuls de la nostra principal indústria, com és el turisme”.

Tot sense defugir de polítiques importants per als socialistes, com és el fet de garantir un habitatge digne a preu digne, la mobilitat sostenible, el suport a la cultura i totes aquelles mesures que ajudin a superar la situació sanitària, social i econòmica actual.

Comments are closed