El PSIB-PSOE es suma al Pla de Reactivació Econòmica i Social com a eina de política útil i tenint en compte que “la unitat pot salvar llocs de feina”

Sílvia Cano: “El darrer que necessita la societat de Balears és crispació i per això des del Grup Parlamentari Socialista apel·lam a la unitat i al consens en un moment on la ciutadania espera molt de nosaltres com a representants polítics”.

El PSIB-PSOE s’ha sumat avui al Pacte per a la Reactivació Econòmica i Social de Balears, presentat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i que en nom del Grup Parlamentari Socialista ha signat la portaveu, Sílvia Cano.

Durant la seva intervenció, Cano ha celebrat que “signam aquest pacte perquè creim en la política útil que millora la vida de la gent, de les empreses, dels treballadors i les treballadores, de les famílies, i que ens permet superar dificultats sobrevingudes”.

La portaveu parlamentària socialista ha destacat que es tracta d’un pacte “transversal, que ha comptat amb els agents socials i econòmics, els consells insulars, els ajuntaments a través de la FELIB i els grups polítics que han volgut participar, amb accions a curt, mitjà i llarg termini sense defugir de pensar el model de cara al futur i les transformacions que necessita la nostra societat per fer-la més sostenible a tots els nivells”.

En aquest sentit, Cano ha avançat que “la cooperació ha resultat fonamental per combatre la propagació de la pandèmia, per la qual cosa cal continuar cooperant per vèncer enemics igualment temibles com l’atur, la pobresa o l’exclusió social”, fent èmfasi en el fet que “la unitat ha salvat vides i la unitat pot salvar llocs de feina i empreses”.

A més a més, la portaveu socialista ha considerat una “obligació moral i política rescatar a qui pitjor ho està passant”, i per a aconseguir-ho ha considerat un exemple a seguir les mesures preses per la Mesa de Diàleg Social, les quals “són un exemple a seguir que encoratja a tots els grups polítics a la recerca de consensos, els quals han permès els ERTO, liquiditat per a les empreses i el major escut social de la nostra terra”.

Finalment, Cano ha insistit en què “el darrer que necessita la societat de Balears és crispació i per això des del Grup Parlamentari Socialista apel·lam a la unitat i al consens en un moment on la ciutadania espera molt de nosaltres com a representants polítics”.

A l’inici de la seva intervenció, Cano ha tengut unes paraules de record per a les víctimes de la COVID-19 i de reconeixement per als professionals sanitaris i dels serveis essencials que ens han permès aguantar el cop com a societat.

Per part del PSIB-PSOE, també han assistit a la presentació del Pla de Reactivació Econòmica i Social la secretària d’Organització, Silvana González, i la secretària general dels Socialistes de Mallorca i diputada, Mercedes Garrido.

Comments are closed