El PSIB-PSOE felicita Carles Manera pel seu nomenament com a conseller del Banc d’Espanya

L’exconseller d’Economia del Govern de les Illes Balears en la legislatura 2007-2011 s’ha mostrat “molt honorat” per la confiança dipositada en la seva trajectòria professional i acadèmica

El Partit Socialista de les Illes Balears mostra la seva satisfacció pel nomenament de Carles Manera com a conseller del Banc d’Espanya, a qui vol felicitar i traslladar l’enhorabona, a més de desitjar molta sort i encerts en aquesta nova etapa.

Manera fou proposat pel càrrec per la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i el Governador del Banc d’Espanya, i el Consell de Ministres n’aprovà ahir el seu nomenament.

“Em sent molt honorat que la ministra i el governador hagin confiat en la meva trajectòria professional i acadèmica. Aportaré tot el que sé en el funcionament del banc i en l’estratègia econòmica”, ha expressat Manera.

Carles Manera és catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat de les Illes Balears. Amb una àmplia carrera investigadora, té dos doctorats, ha estat Premi Extraordinari de Llicenciatura i de Doctorat, Premi Catalunya d’Economia i Premi d’Investigació Ciutat de Palma.

En l’àmbit de la gestió, Manera fou vicerector de Planificació Econòmica i Administrativa de la UIB (1996-2003), conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears en el govern de Francesc Antich (2007-2011) i president del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) fins a l’actualitat, càrrec que haurà de deixar per formar part del Banc d’Espanya.

En aquest sentit, Manera ha dit sentir-se “trist per haver de deixar el CES, ja que hem fet molta feina i amb l’equip hem aconseguit reflotar la institució després que el Govern de les Illes Balears decidís recuperar-lo formalment”.

Així mateix, Manera s’ha mostrat confiat de la “importància” que persones de les Illes Balears formin part de gabinets de l’administració general, especialment els estratègics, com és el cas del Banc d’Espanya.

Comments are closed