El PSIB-PSOE exigeix a Prohens que deixi damunt la taula el decret que legalitzarà xalets i piscines si de veres vol dialogar sobre la sostenibilitat turística

Iago Negueruela a la presidenta: “Han canviat més el seu discurs turístic en 15 dies que en 8 anys”.

El Grup Parlamentari Socialista ha retratat avui el canvi de discurs de la presidenta del Govern, Marga Prohens, en matèria turística, i la seva inacció davant la saturació turística.

El portaveu parlamentari, Iago Negueruela, ha donat la benvinguda a Prohens “a la realitat del discurs que nosaltres hem fet des de fa 8 anys”, a la qual cosa ha afegit que “han canviat més el seu discurs en 15 dies que en 8 anys”.

L’exemple més rellevant és la convocatòria per a demà d’una taula de diàleg per a la sostenibilitat turística, a la vegada que divendres el Consell de Govern preveu aprovar un decret llei de simplificació administrativa que amnistiarà construccions il·legals en sòl rústic, permetrà legalitzar piscines i augmentarà la pressió sobre el nostre territori.

Per això mateix, Negueruela ha advertit Prohens que “el diàleg de veres requereix pactar, deixar mesures sobre la taula i no continuar aprovant determinades mesures i retirar controls”, per la qual cosa el Grup Parlamentari Socialista ha exigit a la presidenta que no aprovi el decret llei de simplificació per tal que totes les mesures sobre la saturació puguin ser parlades i debatudes en l’espai de diàleg que s’obre demà.

En cas contrari, “demà ens asseurem amb les cartes marcades i esperant l’aprovació d’un decret llei divendres”, ha advertit el socialista.

A més a més, Negueruela ha recordat que gràcies a la gestió del Govern anterior “tenim l’Impost del Turisme Sostenible amb el vot en contra del PP, vam modificar la Llei Delgado gràcies a la llei turística de Biel Barceló, sense la qual tendríem milers i milers més de places turístiques, també amb el vot en contra del PP”.

Negueruela també ha aportat l’exemple dels creuers, els quals “el PP va dir que no s’havien de limitar i sobre la llei turística van dir que érem turismefòbics, mentre que ara la defensen i mantenen les nostres polítiques per no avançar en res més”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu parlamentari adjunt, Marc Pons, qui ha denunciat que “el Govern ha dit avui mateix en seu parlamentària que no hi ha sostre de places” mentre que ha posat de manifest que “mentre Prohens va decretar va dues setmanes que Balears està saturada, els seus consellers no li fan ni cas i legalitzam el sòl rústic i continuam creixent en nombre de turistes”.

Per part seva, la diputada Mercedes Garrido ha criticat que la presidenta diu una cosa i fa la contrària, mitjançant tres exemples. “En primer lloc, tornen a permetre la publicitat i comercialització de les party boats a les zones d’excessos; en segon lloc, el PP proposa llevar els imposts als iots; i en tercer lloc, faran una marina per grans iots al Port de Palma”, per la qual cosa “si de veres pensen que hi ha d’haver límits, el que no faran serà aprovar aquest divendres la legalització de xalets i piscines en sòl rústic”.

Pilar Costa s’ha referit a la taula de diàleg per la sostenibilitat turística, avançant que “a diferència del que va fer el PP, que no va acudir al Pacte de Reactivació posterior a la pandèmia, el Partit Socialista anirà demà a la taula de diàleg i farà propostes en positiu”.

Finalment, el diputat Llorenç Pou ha recordat que existeixen un total de 120.000 places turístiques fruit de la Llei Delgado del PP, sobre les quals “el PP menteix per no assumir les seves responsabilitats, i això els fa perdre el crèdit per poder liderar el procés de canvi en matèria turística que demana la ciutadania”.

Comments are closed