El PSIB-PSOE se centra en mesures per reduir la pressió turística i millorar la qualitat de vida, davant les incongruències de Prohens

Marc Pons indica que el Govern de Prohens va començar legislatura amb un esperit molt ultraliberal, però la realitat els ha obligat a replantejar els discursos inicials

El PSIB-PSOE s’ha compromès avui a centrar-se en les mesures que facin possible la reducció de la percepció actual que suposa la pressió turística en el territori, i estudiarà totes les mesures que es posin sobre la taula perquè aquest objectiu es vagi assolint.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha indicat avui que davant l’actitud incongruent del Govern de Maga Prohens, és necessari més que mai abordar les mesures que frenin la pressió i permetin una millor qualitat de vida entre la ciutadania.

Pons ha recordat avui que les pretensions del Govern de PP de rebaixar la pressió turística i territorial “grinyolen” i són massa incongruents quan es compara el discurs de Marga Prohens de compromís amb posar límits a la massificació, i el que després executa el seu equip de Govern. Així, ha recordat que mentre Prohens fa un discurs de sostenibilitat, el vicepresident anuncia la legalització d’obres il·legals en sòl rústic; des de la Conselleria d’Habitatge no es posen límits als preus dels lloguers; des de Medi Ambient es relaxen els objectius de les polítiques climàtiques i des de la Conselleria de Turisme no hi ha capacitat de proposar cap acció per reduir el nombre de turistes.

“Són possibles més contradiccions entre Prohens i les accions que lideren els seus consellers?” -s’ha demanat Pons, qui ha continuat qüestionant “com no s’ha de sentir la gent enganyada quan el Govern diu una cosa i en fa un altre? ¿Com no s’han de produir manifestacions i sortides al carrer, de la gent preocupada per la deriva d’aquest Govern, la falta de resposta i la falta evident de coherència amb els seus anuncis?”.

Per això, Marc Pons reclama que la presidenta té l’obligació d’ordenar als seus consellers que se cenyeixin als objectius o les declaracions que la presidenta ha fet, perquè “la presidenta no pot anar per una banda i els seus consellers, per una altra”.

El diputat i portaveu adjunt també ha recordat que si el Govern de Prohens va iniciar la legislatura amb un to molt neoconservador i ultraliberal, amb una tònica de menys impostos per als qui més tenen, amb poc interès per l’economia productiva i sí per l’especulativa, incrementant les desigualtats socials, tot això envoltat en un discurs de llibertat.

Però s’ha topat amb l’obligació de “deixar tota aquesta ortodòxia econòmica” per què la “dura realitat” els ha obligat al PP a replantejar-se mesures: “Han passat de criticar la turismofòbia a reconèixer la saturació turística i l’excés de la pressió al territori; han passat de voler derogar la moratòria i les polítiques de decreixement a  crear una mesa per acordar els límits pel turisme, i han passat de presumir d’abaixar impostos a les rendes més altes a què l’Airef els estiri les orelles per incompliments de les regles de despesa”.

Recursos addicionals

Comments are closed