Alícia Homs defensa “més Europa” enfront d’una extrema dreta, blanquejada per la dreta, “que pretén fer-nos retrocedir”

El PSIB-PSOE ha organitzat un debat sobre els reptes i el futur de la Unió Europea amb la candidata al Parlament Europeu, l’alcalde de Cervera i senador, Jan Pomés, i el secretari de Formació, Miquel Cabot

El PSIB-PSOE ha organitzat un acte per debatre sobre els reptes i el futur de la Unió Europea, en el marc de la precampanya per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny, amb la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, el batle de Cervera i senador, Jan Pomés, i el secretari de Formació, Miquel Cabot.

La candidata a les eleccions europees, Alícia Homs, ha destacat que el futur requereix de “més Europa enfront d’una extrema dreta que pretén fer-nos retrocedir”.

Homs ha reivindicat totes les fites aconseguides els darrers anys sota el lideratge de Pedro Sánchez i Teresa Ribera i la força del grup de Socialistes i Demòcrates, fent referència a la resposta al canvi climàtic amb l’excepció ibèrica, a la igualtat entre dones i homes o a la necessària Europa social, aspectes en els quals “podem retrocedir molt si l’extrema dreta i la dreta que els blanqueja guanyen força aquestes eleccions”.

Per això, la candidata socialista ha demanat a la ciutadania que es prengui molt seriosament les eleccions del 9 de juny i que voti de forma massiva, tenint en compte la importància que “la mobilització s’aglutini entorn de les forces progressistes que pretenen protegir els drets assolits, però també avançar en totes les lluites que ens han dut tant de temps”.

Homs també ha destacat l’aposta del Partit Socialista per una Europa social, que posi les persones al centre com es va fer durant la gestió de la pandèmia, on “la resposta va ser molt diferent i es va apostar per les persones i no per l’austeritat, com va passar el 2012”. A més a més, ha destacat la importància que la UE tengui en compte la gent jove, la gent major i la ciutadania de les Illes Balears perquè “aquestes eleccions també va d’ells, per la qual cosa escoltarem a tothom perquè ens facin arribar les seves preocupacions i demandes”.

Durant la trobada, s’ha debatut sobre el que està en joc a les pròximes eleccions, sobre els valors fundacionals del continent europeu, com es combat a la ultradreta des de la UE i les diferències entre les polítiques socialdemòcrates i les conservadores.

Per part seva, l’alcalde de Cervera i senador, Jan Pomés, ha reivindicat que en les eleccions europees ens jugam “posar en marxa Europa per a tothom des d’un projecte comú, la qual cosa és l’origen de la UE en termes de pau, benestar de les regions i de protecció dels valors fundacionals, o frenar-la”.

La jornada, en la qual han participat un centenar de simpatitzants i militants socialistes, ha estat presentat pel secretari de Formació del PSIB-PSOE, Miquel Cabot.

Comments are closed