El PSIB-PSOE inclourà els efectes de la insularitat en la Llei de Mobilitat Sostenible que es tramita al Congrés

Els socialistes instaran al Ministeri de Transports a crear un grup de feina específic per estudiar les problemàtiques de la insularitat en la mobilitat i el transport de les Illes Balears

El PSIB-PSOE presentarà al·legacions a la Llei de Mobilitat que actualment sestà tramitant al Congrés dels Diputats, perquè contempli específicament la insularitat.

Així s’ha acordat avui matí en una reunió de la formació amb la Federació Balear de Transports, en la qual han participat el portaveu de Transports del Grup Parlamentari Socialista al Congrés, César Ramos, els diputats Milena Herrera i Pepe Mercadal i el secretari d’Agenda Urbana, Joan Ferrer, trobada que ha anat seguida d’una altra amb l’Associació d’Usuaris del Transport Públic i una reunió amb tots els portaveus de mobilitat i transports socialistes a totes les institucions.

La Llei de Mobilitat Sostenible cerca garantir la mobilitat de tota la ciutadania independentment del territori al qual pertany. Per això, el principal acord adoptat és que el PSIB-PSOE esmenarà la llei per instar al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a crear un grup de feina específic per estudiar les problemàtiques de la insularitat en la mobilitat i el transport de les Illes Balears.

D’aquesta manera, el PSIB-PSOE blinda la compensació dels efectes de la insularitat en matèria de mobilitat i transport, per tal que les empreses puguin veure compensats els sobrecosts que implica el fet de viure a unes illes, però també perquè no es vegin perjudicats els serveis públics necessaris per al benestar de la ciutadania.

A més a més, socialistes plantegen la necessitat d’incloure el major cost que suposa la insularitat i les seves derivades com a factor corrector per finançar les despeses operatives de la mobilitat sostenible en els territoris.

També es preveu tenir en compte el condicionant de la insularitat a l’hora de facilitat l’accés a serveis públics educatius, de formació i sanitaris.

Finalment, també s’inclou aquest factor insular en relació amb el transport de mercaderies, amb la qual cosa s’haurà de tenir en compte especialment els mecanismes de compensació en els territoris insulars, els quals es veuen afectats per un major cost per transportar mercaderies per via marítima, amb el desavantatge que això implica per a la competitivitat de l’economia de les illes i l’encariment dels productes bàsics.

Amb aquestes propostes, el PSIB-PSOE creu que es farà una passa endavant importantíssima per tal que la insularitat quedi blindada per llei en matèria de transport sostenible i pugui suposar un millor finançament de transport de mercaderies i reforç dels serveis públics.

Comments are closed