El PSIB-PSOE exigeix al Govern que entregui l’expedient de les mascaretes i demana al PP què oculta per no facilitar tota la informació

Marc Pons ha advertit que les Balears seran la primera comunitat autònoma en eliminar l’oficina anticorrupció i en abanderar l’afavoriment d’espais que incitin a la corrupció

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha exigit al Govern de Marga Prohens que entregui als grups parlamentaris l’expedient complet de les mascaretes, tal com fa temps que reclama el Partit Socialista.

Negueruela ha exigit “la mateixa transparència al Govern actual que la que va tenir el Govern anterior”, per la qual cosa ha acusat la consellera de Presidència, Antònia Estarellas, de mentir quan assegura que el Grup Parlamentari Socialista té l’expedient.

El que ha contestat el Govern als socialistes, en una sol·licitud de documentació escrita, és que es pot anar a l’IBSalut a consultar i llegir l’expedient, per la qual cosa Negueruela ha apuntat que “no ens volen donar l’expedient i no tenim clar què volen ocultar, perquè no és normal que un expedient que haurà de ser analitzat en una comissió d’investigació no s’entregui als grups parlamentaris”.

Davant aquesta negativa a facilitar-lo, el Grup Parlamentari Socialista valorarà què fer en els pròxims dies, però en tot cas, manté l’exigència de tenir el contingut sencer de l’expedient.

La manca de transparència del Govern actual pel que fa a l’expedient de les mascaretes coincideix amb l’aprovació, demà, del tancament definitiu de l’oficina anticorrupció de les Illes Balears, la qual cosa és, a criteri del portaveu parlamentari adjunt, Marc Pons, “l’abanderament per part de la nostra comunitat autònoma del compromís d’afavorir espais que incitin a la corrupció”.

Pons ha explicat que el tancament de l’oficina suposa un retrocés important en matèria de bon govern i lluita contra la corrupció, i ha advertit que “Prohens decideix que l’oficina és una qüestió que destorba i ha decidit llevar filtres i garanties i crear ecosistemes que propiciïn la corrupció”.

A més a més, el portaveu adjunt ha assegurat que demà no només s’elimina l’oficina anticorrupció, la primera a Espanya que es tanca, sinó que les declaracions de béns de qualsevol responsable polític passaran a ser secretes i ningú podrà presentar denúncies anònimes,

També els més de 200 expedients que tramita l’oficina passaran a ser tramitats pel Govern, el qual passarà a ser de jutge i part, tenint en compte que algun d’ells estan vinculats directament a membres de l’Executiu i fins i tot a la mateixa presidenta.

Finalment, Pons ha alertat que es canvia l’oficina anticorrupció “per un registre de declaració de béns que obliga a presentar aquestes declaracions però sense cap règim sancionador”. Així les coses, “veim com es va desmuntant l’oficina anticorrupció per afavorir ocultació d’informació, menys transparència i que hi hagi persones que puguin tenir la temptació de prendre decisions pensant en el seu interès particular i no en el general”.

En relació amb l’inici de la temporada turística, el portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha acusat el Govern de “fer aigües”, especialment en tot el que té a veure amb les condicions laborals i de seguretat dels treballadors i les treballadores.

Negueruela ha criticat la manca de mediació del Govern a l’hora de resoldre conflictes laborals, absència a l’hora d’aplicar la prevenció de riscs laborals, com l’estudi de càrrega de feina de les cambreres de pis. Això provoca problemes a l’aeroport de Palma, per la qual cosa el portaveu socialista ha demanat al conseller Sáenz de San Pedro que garanteixi les vacances de les persones que volen sortir de les illes aquests dies de pasqua.

Comments are closed