El PSIB-PSOE critica que el PP defensi el turisme de gatera amb la modificació del Decret del Turisme

Pou insisteix perquè el Govern apliqui beneficis fiscals als propietaris que redunden en lloguers més baixos i Garrido assegura que el PP converteix les terres dels pagesos en solars edificables

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Álex Pitaluga ha lamentat avui que el Govern del PP modifiqui el Decret del Turisme aprovat a l’anterior legislatura, que han resultat esser efectiu i ha donat bons resultats a zones com Calvià, ja que ha posat fre a determinats tipus de conducta d’excessos turístics.

Pitaluga ha afirmat al conseller de Turisme, Jaume Bauzá, que malauradament hi continua havent un turisme de gatera i d’excessos a les Illes, i existeix la preocupació que amb el nou decret es rebaixin les mesures per evitar aquests tipus de comportament.

A més, el diputat ha criticat que el Govern del PP no hagi obert el debat sobre aquest nou decret, del qual no n’han explicat encara res, però preocupen molt determinades afirmacions, com les del conseller Bauzá, que ha arribat a dir que “qualsevol turista que arribi a les Illes és bo, arribi com arribi”. Pitaluga ha demanat si amb aquesta afirmació es referia als turistes de gatera que causen problemes i costos als municipis, generen molèsties i inseguretat veïnal i tensa els serveis d’urgències de la Sanitat Pública.

Beneficis fiscals als propietaris d’habitatges

Per la seva banda, el diputat Llorenç Pou ha criticat avui al conseller Antoni Costa que el Govern de Prohens no vulgui declarar les illes com a zona habitacionalment tensada, que permetria a propietaris i llogaters beneficiar-se de les mesures que el Goverrn central ha dissenyat per en aquests territoris.

En aquest sentit, Llorenç Pou ha recordat que el Govern de l’Estat ha creat un instrument que beneficia als llogaters, ja que estabilitza els preus dels lloguers, ja que només aplica IPC anual quan es renoven els contractes i, d’altra banda, beneficia els propietaris, que es poden acollir a beneficis fiscals.

Aquests beneficis fiscals poden arribar fins a una reducció del 90% a l’impost de l’IRPF si el propietari d’un habitatge està disposat a reduir un 5% el preu del lloguer de l’habitatge.

“Es tracta d’una mesura molt potent, que beneficia tothom i que el PP es nega a posar en marxa, no sabem ben bé si per sectarisme o per seguidisme al que Feijoo diu a Madrid” ha indicat el diputat socialista.

Legalització de xalets i piscines en sol urbà

La diputada Mercedes Garrido, per la seva banda, ha criticat al Govern del PP que plantegi una legalització de xalets i piscines en sol rústic, “com sempre fa el PP quan governa”, convertint-los així en actius immobiliaris.

Des del PSIB-PSOE es té la convicció que el Govern de Prohens és incapaç de protegir el territori: “Primer han estat les informacions que ens arriben del nou decret de simplificació administrativa, amb llicències exprés (que tenen trampa, perquè només les podran cursar aquells que les puguin pagar) i després va ser la campanya de desprestigi contra la Comissió de Medi Ambient, amb declaracions del president dels promotors que va arribar a dir que s’hauria de cremar aquesta Comissió”, indica Garrido.

Ara, la legalització de xalets i piscines en sol rústic suposa un premi als infractors, “torna el PP i tornen a amnistiar els xalets”, expressa la diputada, qui afegeix en forma de pregunta: “tornarà a fer el Govern de Prohens el mateix que van fer Bauzá i Company, quan legalitzaren xalets i piscines?”

Mercedes Garrido també ha indicat que el PP posa en perill el nostre sol rústic: “El PP diu que es posa al costat dels pagesos, però en realitat converteix les seves terres en solars edificables”, ha conclòs.

Recursos addicionals

Comments are closed