El PSIB-PSOE exigeix al PP que demani perdó per les acusacions falses sobre els càrrecs vacunats i els convida a fer el mateix exercici de transparència allà on governen

Sílvia Cano: “És especialment greu que Company utilitzi mètodes tan bruts i també que hagi callat quan s’ha confirmat que eren falsedats que alimentava de forma interessada”

El PSIB-PSOE ha demanat al PP que es disculpi per les falses acusacions vessades els darrers dies insinuant que membres del Govern, inclosa la portaveu del Grup Parlamentari Socialista quan era consellera, Pilar Costa, s’havien vacunat de manera irregular i que ara, amb la publicació del llistat al Portal de Transparència del Govern, s’han demostrat infundades.

“Ens sembla especialment greu que el senyor Company utilitzi mètodes tan bruts”, ha exposat la portaveu parlamentària adjunta, Sílvia Cano, recordant que “el PP ha tengut l’oportunitat de demanar disculpes al Partit Socialista i a la ciutadania per unes calúmnies que no es mereixen”.

Així mateix, Cano ha animat el PP a publicar en les comunitats autònomes en les quals governen que publiquin el llistat d’alts càrrecs vacunats en els respectius portals de Transparència, tal com s’ha fet a les Illes Balears.

“Hem vist un Company abonat a la rumorologia i les fake news, fent acusacions falses i cridant als quatre vents que alts càrrecs del Govern s’havien vacunat de manera irregular, acusant també la nostra portaveu, Pilar Costa, d’haver-ho fet”, ha denunciat Cano, denunciant alhora que “quan s’ha confirmat que es tractava de falsedats que ells havien alimentat de forma interessada, han callat”.

Cano també ha lamentat que el PP no hagi condemnat l’enaltiment del discurs de l’odi que hem vist aquests dies passats i que “va provocar que la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi rebut amenaces de mort a les xarxes socials”.

“Als socialistes ens dol profundament veure un PP entregat a la ultradreta i lamentam que no es desmarqui del trumpisme i la radicalitat, demostrant que dóna per bona l’estratègia d’incitació a l’odi i la violència de l’extrema dreta”, ha dit Cano.

Per a la portaveu adjunta, “és molt greu el que està passant al nostre país” i ha demanat “cuidar de la democràcia i impulsar la memòria democràtica” per no repetir la història.

En aquest sentit, ha posat de relleu una iniciativa impulsada pels socialistes, amb motiu del tercer aniversari de l’aprovació de la llei de memòria democràtica de Balears, perquè es potenciï la recerca en aquest àmbit i es desenvolupin projectes educatius “com a garantia de no repetició”.

Finalment, Cano ha defensat el poder de les urnes per combatre el feixisme, fent èmfasi que “allà on ells fiquen bales, odi i amenaces, els demòcrates hi ficarem vots”.

Màxim suport al procés de desescalada

D’altra banda, Cano ha reiterat el suport dels socialistes a “l’estratègia balear de gestió de la pandèmia”, la qual ha permès minimitzar l’impacte epidemiològic de la Setmana Santa a les Illes Balears.

També s’ha expressat aquest màxim suport a la desescalada lenta i prudent que es tradueix en la flexibilització de mesures per als pròxims quinze dies, entre les quals destaquen el retard de l’inici del toc de queda, l’ampliació dels horaris per a la restauració i els comerços o la relaxació de les mesures pel que fa a les reunions socials i familiars.

No obstant això, Cano ha demanat no abaixar la guàrdia “perquè el virus encara contagia i mata i no podem fer una passa en fals per poder arribar en les millors condicions possibles a l’estiu”.

Pel que fa al procés de vacunació, la socialista ha celebrat l’arribada de les primeres dosis de Janssen a les Illes Balears i les previsions de prop de 43.000 noves vacunes aquesta setmana. “Aquest fet, sumat a l’exemplar comportament de la immensa majoria dels ciutadans, ens col·loca pel bon camí”, ha exposat.

Així mateix, Cano ha volgut aprofitar per recordar “l’important escut social” desenvolupat pel Govern per protegir treballadors i empreses, precisament en aquesta setmana que es commemora el primer de maig, dia del Treball.

Comments are closed