El PSIB-PSOE expressa el seu suport al procés d’investidura de Pedro Sánchez per conformar “un govern que doni resposta a l’Espanya real”

Els diputats i senadors socialistes per Balears es marquen com a prioritat la defensa dels projectes iniciats la passada legislatura com el trambadia de Palma, les depuradores o la gratuïtat del transport públic

El PSIB-PSOE ha constituït avui un grup de feina conjunta entre diputats i senadors socialistes de les Illes Balears amb la direcció de la formació per coordinar les accions polítiques a desenvolupar els pròxims mesos.

La diputada socialista Milena Herrera ha situat com la principal prioritat la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern d’Espanya, sobre la qual ha manifestat “el màxim suport a la conformació d’un govern que doni resposta a l’Espanya real que va quedar reflectida a les urnes el passat mes de juliol”.

Herrera ha recordat que “hem tancat la investidura impossible, inviable, que només tenia com a objectiu la consolidació del senyor Feijóo a dins del seu propi partit com a líder de l’oposició, i hem obert un nou període que és el de la investidura possible, viable i desitjable”.

La diputada socialista ha expressat la confiança dels socialistes en “la capacitat del nostre partit i del lideratge de Pedro Sánchez per construir una àmplia majoria que ens permeti tenir un govern reflex de l’Espanya real, de la seva pluralitat i diversitat, i absolutament contraposat a l’Espanya monocolor, uniforme, irrespectuosa amb la realitat territorial i lingüística que ens vol imposar el PP de la mà de la ultradreta”.

Per a la socialista, “és el moment de la política, del diàleg, i d’arribar a acords”, i ha advertit que “el PSOE serà discret en la negociació i transparent en els acords”, deixant clar que “explicarem el que pactam, sense cap complexe ni cap vergonya, i intentarem tornar a l’àmbit polític tot el que mai hauria d’haver sortit de la política”.

Una vegada la investidura de Pedro Sánchez s’hagi produït amb èxit, Herrera ha avançat algunes de les línies d’acció que tendran els socialistes al Congrés. “D’una banda, la defensa dels valors i llibertats que sempre hem defensat, així com la conquesta de nous, donant solucions reals a desafiaments com l’accés a l’habitatge, el canvi climàtic, la igualtat real entre dones i homes, la millora de l’ocupació i la creació de més i millors oportunitats per a tothom, mitjançant eixos clau com l’educació”.

D’altra banda, ha explicat la diputada eivissenca, els socialistes de Balears tendran com a prioritat treballar per “garantir que els grans projectes en marxa per a aquestes illes, com el tramvia, les depuradores, els projectes d’habitatge públic, el Parador Nacional d’Eivissa o les inversions històriques en matèria de transició energètica es facin realitat i no s’acabin perdent per culpa d’un PP que a Balears ja manifesta obertament que renuncia al que s’havia aconseguit, com la gratuïtat del transport públic”.

Per part seva, el senador del PSIB-PSOE per Mallorca, Pere Joan Pons, ha destacat que “tant al Congrés com al Senat farem una feina de suport als interessos de Balears, i esperam que el PP faci el mateix”.

Pons ha avançat que “farem feina des del Senat desenvolupant la ponència per la insularitat que es va treballar la legislatura passada, per millorar el finançament per Balears, per continuar la feina feta per a un estatut especial per les illes en l’àmbit europeu i, en definitiva, per tenir més qualitat de vida”.

Finalment, el senador socialista també ha defensat que “després del fracàs estrepitós de la investidura de Feijóo, ara arriba el moment de la negociació, el diàleg, l’acord i el pacte per seguir transformant aquest país i continuar millorant la vida dels ciutadans i les ciutadanes de Balears”.

Comments are closed