El PSIB-PSOE considera el sostre de despesa fruit de la gestió anterior i defensa que ha de servir per mantenir la gratuïtat del transport públic

Iago Negueruela: “Amb un sostre de despesa de 6.300 milions d’euros no hi tenen cabuda les retallades”.

El PSIB-PSOE ha celebrat que la gestió del Govern de Francina Armengol hagi permès presentar el sostre de despesa per a l’any que ve, amb més de 6.300 milions d’euros.

Així ho ha assegurat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, qui ha explicat que “amb el sostre de despesa més alt de la història Toni Costa es retracta de tot el que va dir l’any passat, quan va assegurar que el nostre era un sostre inflat i electoralista”. En aquest sentit, el socialista ha afegit que “imaginam que ara no pensa igual i veu que hi havia una bona gestió, per la qual cosa estaria bé que es disculpés dels comentaris que va fer, quan ara veu solvència i rigor”.

Negueruela ha advertit que l’increment més gran es produeix “gràcies als fons europeus negociats pel govern anterior”, els quals “han d’executar al més aviat possible”, perquè “ens preocupa la manca de diligència que estan mostrant molts de departaments del Govern, estant aturats i sense executar projectes que no s’haurien de posar en risc”.

A més a més, el portaveu parlamentari socialista ha defensat que amb un sostre de despesa tan elevat “no hi tenen cabuda les retallades”, per la qual cosa ha demanat que en el pressupost garanteixin el transport públic gratuït, les pagues de dependència que existien, els complements per als treballadors i les treballadores desocupades en els mesos d’hivern i l’increment de les deduccions en les hipoteques variables.

Per això, Negueruela ha insistit en la importància que el Govern faci “un pressupost adaptat al context conjuntura de la inflació, contemplant mesures socials com les que hem proposat des del Partit Socialista i a les quals encara no han respost”.

Comments are closed