El PSIB-PSOE expressa el suport a les mesures “per salvar vides” adoptades pel Govern i valora molt positivament el preacord per allargar els ERTO

Javier de Juan: “És una mesura importantíssima, molt reclamada des de Balears, ja que som la comunitat autònoma més beneficiada per aquesta eina de protecció de treballadors i empreses”

El PSIB-PSOE ha expressat el seu suport a les noves mesures que ha pres el Govern de les Illes Balears, a través del secretari d’Idees, Programes i Formació, Javier de Juan, qui ha explicat que les noves restriccions persegueixen “salvar vides, evitar morts i que la situació no es compliqui més als hospitals de les illes”.

De Juan s’ha mostrat conscient que “són mesures dures i complicades, però com a servidors públics el que hem de fer és salvaguardar les vides dels ciutadans i les ciutadanes perquè, com hem dit moltes vegades, sense salut no hi ha economia”.

Per això, el dirigent socialista ha aprofitat per reiterar l’agraïment de la formació als sectors i professionals “que no abaixen la guàrdia en la lluita contra el virus, tant des de l’àmbit econòmic, com social com sanitari”.

Malgrat tot, De Juan ha valorat molt positivament el preacord per estendre els ERTO fins al 31 de maig, la qual cosa “dóna aire” a treballadors i empreses.

Per al socialista, “és una mesura importantíssima i molt reclamada des de Balears, ja que som la comunitat autònoma més beneficiada per aquesta eina, amb 1.300 milions d’euros que ja han arribat per protegir els llocs de feina de les nostres illes”.

Per això, De Juan espera que aviat es pugui produir l’acord final entre el Govern d’Espanya i els agents socials per estendre els ERTO, marcant “una diferència fonamental en com s’enfoquen les crisis amb partits progressistes o de dretes, els quals apostaven pels ERO, pels acomiadaments i per les retallades”.

Comments are closed