El PSIB-PSOE insisteix en la necessitat de mantenir la unió política enfront del COVID19 i convida als partits “a donar el millor de si mateixos i fer propostes en positiu”

Sílvia Cano ha celebrat que el material sanitari s’ampliï per a col·lectius vulnerables de residències, policies, cementiris, bombers i centres de discapacitat

El PSIB-PSOE ha valorat molt positivament el resultat de la reunió de seguiment del Govern amb els partits polítics amb representació al Parlament sobre l’evolució del COVID19. La representant socialista a la trobada, Sílvia Cano, ha agraït que la presidenta Armengol hagi facilitat tota la informació detallada i de primera mà sobre la lluita contra el coronavirus, a més de compartir orientacions i reflexions de cara al futur.

En aquest sentit, Cano ha defensat la necessitat de “no defallir i mantenir, més que mai, la unitat política i social en el combat contra el coronavirus i començar a posar la mirada en la reconstrucció”. De fet, la presidenta Armengol ha proposat als diferents partits treballar conjuntament en una Mesa de Treball on els partits puguin presentar les seves propostes, per la qual cosa Cano ha convidat a tothom “a fer feina en positiu, aportar el millor de cada un i anar de la mà per combatre les conseqüències socials i econòmiques que se’n derivaran de la pandèmia sanitària”.

La representant socialista ha aprofitat la trobada per traslladar el suport i gratitud del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears i a la presidenta Armengol “per la capacitat de reacció i d’anticipació que hem vist amb la compra de material sanitari. “Un material que, gràcies a la coordinació amb els Consells Insulars s’ampliarà per a col·lectius vulnerables de residències i determinats sectors com policies, cementiris, bombers o centres de discapacitat”, ha celebrat Cano.

A més a més, Cano ha celebrat que s’estigui fent una estratègia laboral pels treballadors i treballadores d’empreses, “de manera que, si aquests no poden garantir la seguretat, es puguin acollir a un ERTO per força major, tenint present que la setmana que ve molts de treballadors s’hauran de reincorporar a la seva activitat”.

En qualsevol cas, des del PSIB-PSOE s’ha posat el focus en la necessitat que els treballadors i treballadores, sobretot de l’hoteleria, “estiguin emparats perquè puguin subsistir des de la màxima protecció social”, per la qual cosa “és importantíssim l’acord entre el Govern de les Illes Balears i el Govern d’Espanya, exclusiu a tot l’Estat, pel qual els 90.000 treballadors fixos discontinus que havien de començar la temporada turística estan protegits i es poden acollir a ERTOs”.

De fet, Cano ha felicitat també a l’Executiu per la celeritat amb la qual el Govern i els funcionaris estan tramitant els ERTOs, així com també els 75 milions d’euros de liquiditat a interessos pràcticament zero per a petites i mitjanes empreses.

Cano ha destacat també l’esforç social del Govern “per a ampliar la Renda Mínima d’Inserció, la Renda Social Garantida i la compra de 3.000 Chromebooks per combatre la bretxa digital pels alumnes que no tenen accés a dispositius digital”.

Pel que fa a la planificació de cara al futur, Cano ha considerat una bona notícia el fet de tenir una persona de Balears en el grup d’estratègia estatal per començar a planificar el desconfinament de forma desescalada, i ha insistit en què “no hi pot haver dilema entre economia i salut, perquè la salut sempre ha de ser el primer”.

Finalment, la representant del PSIB-PSOE ha incidit en la necessitat de posar en marxa “un pla de reconstrucció europea, fent valdre el subsidi d’atur europeu”.

Recursos addicionals

Comments are closed