El PSIB-PSOE dóna el seu suport a la recuperació parcial de l’activitat parlamentària

Es reprendran els plenaris en format reduït i la sessió de control al Govern de les Illes Balears amb un màxim de 10 preguntes per ple mentre duri l’Estat d’Alarma

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears, amb el vot favorable del Grup Parlamentari Socialista, ha acordat la represa de l’activitat parlamentària de forma parcial.

Un acord que la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, ha valorat molt positivament, ja que permetrà desenvolupar la tasca de control al Govern per part de l’oposició, continuar aprovant determinades iniciatives i tot plegat respectant les indicacions i recomanacions sanitàries per combatre el coronavirus.

D’aquesta manera, la Junta de Portaveus ha acordat per unanimitat que es reprendran les sessions plenàries, amb un format reduït en el qual assistiran a cada ple un màxim de 13 diputats més la Mesa, un mínim d’un portaveu per grup parlamentari i el màxim del que cada formació té a les diferents comissions permanents. En el cas del Grup Mixt, podran participar en el ple per videoconferència pel problema de reducció de tràfic aeri i marítim i d’allotjament mentre duri l’Estat d’Alarma.

Pel que fa al contingut dels plenaris, Cano ha explicat que tendran 10 preguntes orals de control al Govern, també de forma extraordinària mentre duri l’Estat d’Alarma, “combinant d’aquesta forma les mesures de seguretat amb la participació política i els drets de l’oposició”.

A més a més, la portaveu socialista ha concretat que tots els diputats i diputades de la cambra podran votar telemàticament i que únicament es debatran al ple les iniciatives que puguin ser votades i no modificades durant el transcurs del plenari, com poden ser els decrets llei o les proposicions de llei. En aquest sentit, queden enlaire les Proposicions No de Llei perquè durant el transcurs de les comissions i dels plenaris es poden fer esmenes i transaccions i es necessiten prendre acords sobre qüestions fixes.

La supressió de terminis administratius s’aixecarà el pròxim 14 d’abril.

Pel que fa a la contribució dels diputats i les diputades a la lluita contra el COVID19, la Junta de Portaveus ha decidit per unanimitat que el Parlament faci una donació finalista a la lluita contra el virus amb aquelles indemnitzacions i despeses per viatge, manutencions, dietes, desplaçament i quilometratge, “sense perjudici de les aportacions que farem els diferents grups parlamentaris de manera solidària”, ha avançat Cano.

De fet, la portaveu socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista farà una donació per combatre el COVID19 i que la setmana que ve es podrien decidir altres mesures complementàries.

Comments are closed