El PSIB-PSOE insta a les distintes institucions a impulsar mesures urgents en matèria de conciliació, per donar solucions a un problema agreujat per la COVID-19

Els socialistes presenten una PNL, signada també pels socis del pacte, en la qual insten al Govern d’Espanya a permetre que Consells Insulars i ajuntaments puguin invertir els doblers que tenen estalviats als bancs en serveis de conciliació

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat al Parlament una Proposició No de Llei, signada també per Més per Mallorca i Unides Podem, per demanar a les distintes institucions l’impuls de mesures urgents per facilitar la conciliació entre vida laboral i familiar, amb solucions per a un problema que s’ha vist agreujat durant la pandèmia de la COVID-19.

La portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, ha reconegut que “tancades les escoles per raons sanitàries i descartada l’opció dels avis i les àvies per ser població de risc, s’ha evidenciat la dificultat de les famílies per poder conciliar”. Un problema que “requereix del màxim suport institucional per garantir el dret a la conciliació laboral i familiar amb la màxima seguretat per als infants”.

Per això, la iniciativa socialista insta al Govern a seguir treballant per solucionar de manera coordinada amb les diferents institucions els problemes de conciliació i a impulsar programes de suport específics per a les famílies monoparentals.

A més a més, Cano ha defensat que “les excedències i reducció de jornada per a cura d’infants i persones té un component de gènere, on les dones són les que sempre majoritàriament s’acaben acollint a aquestes reduccions, per raons històriques i perquè són les que tenen treballs més precaris i pitjor remunerats”.

Per fer front a aquesta problemàtica, la portaveu socialista ha explicat que “a més de tots els recursos que es puguin mobilitzar per a garantir el dret a la conciliació, necessitam el suport del Govern d’Espanya per complementar les mesures i els recursos, dins del seu àmbit competencial”.

En aquest sentit, la iniciativa parlamentària demana a l’Estat mesures urgents en matèria de conciliació, a garantir i regular el teletreball més enllà de l’Estat d’Alarma, a facilitar la flexibilitat horària sense pèrdua salarial per als treballadors i les treballadores i a regular les excedències i reduccions de jornada per tal que aquestes afectin als dos progenitors successivament.

Finalment, Cano ha recordat que “des del Govern de les Illes Balears s’està fent feina en un pla de conciliació que permeti als pares i mares tenir més eines per conciliar, amb més recursos per a les escoles d’estiu, amb més opció de reforç educatiu als centres, plantejant activitats esportives, culturals i lúdiques per enfortir els vincles socials trencats aquests mesos d’Estat d’Alarma”.

Per aprofundir en aquest pla autonòmic, la proposta socialista també insta al Govern d’Espanya a permetre a consells insulars i ajuntaments utilitzar els doblers que tenen estalviats als bancs en serveis de conciliació i a relaxar la pressió burocràtica als ajuntaments perquè puguin contractar amb més agilitat serveis de conciliació clau per a les famílies de Balears”.

Comments are closed