El PSIB-PSOE lamenta que el PP defensi un model turístic de fa 30 anys basat en el ciment i en el creixement il·limitat de places turístiques

Pilar Costa: “Ens entristeix el ‘no’ radical de la senyora Prohens que no acaba d’entendre que, per primera vegada en la història, una llei turística aposti per la millora de les condicions de feina dels treballadors”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha lamentat, en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus que “el Partit Popular defensi un model turístic de fa 20 o 30 anys basant en el ciment i en el creixement il·limitat de places turístiques”, unes declaracions que fan referència a l’aprovació del nou decret de turisme del Govern de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que “ens entristeix el ‘no’ radical de la senyora Margalida Prohens que no acaba d’entre que, per primera vegada en la història, una llei turística aposti per la millora de les condicions de feina dels treballadors i treballadores del sector turístic”.

La socialista ha incidit que “després que el portaveu del grup parlamentari del Partit Popular, el senyor Costa, digues que estaven d’acord amb la congelació de places turístiques i amb l’objectiu de sostenibilitat que té el decret; ara, la senyora Prohens no només ha deslegitimat aquestes declaracions, sinó que ha deixat clar que el Partit Popular aposta per un model de més construcció, més ciment i menys sostenibilitat”.

“Enfront d’aquest model del Partit Popular, trobam el model del Partit Socialista que aposta per la sostenibilitat, no només mediambiental i territorial; sinó que, aposta per la sostenibilitat social i la millora des del punt de vista de la salut laboral millorant les condicions de feina dels treballadors i treballadores del sector turístic”, ha defensat la portaveu socialista.

Finalment, Costa ha reiterat que “les Illes Balears són un territori fràgil que té recursos naturals limitats, el Partit Popular està posant damunt la taula el debat de la sostenibilitat i del creixement posant-se en l’ala més radical: la de créixer de forma il·limitada”, i hi ha afegit que “cosa que és absolutament insostenible”.

La Llei d’Educació, a debat al pròxim Ple

Pel que fa a altres assumptes, el Ple del Parlament debatrà la primera Llei d’Educació de les Illes Balears. La portaveu socialista ha expressat que “és una llei necessàries i molt esperada amb la que guanyaran els nostres infants, ja que és una llei que està cridada a provocar un bot qualitatiu en el sistema educatiu de la nostra terra”.

A més a més, Costa ha demanat a la resta de partits “consens perquè perduri en el temps”, ja que “és una llei que neix del consens i que es basa en el document d’Illes per un Pacte, com a resposta de la comunitat educativa a la política educativa del Partit Popular”.

Per acabar, Costa ha incidit que “és una llei integral que regula des de la primera etapa a l’educació post universitària, que es basa en la participació de la comunitat educativa, dels centres, de les famílies i dels alumnes i que cerca garantir la igualtat d’oportunitat per a una educació equitativa i de qualitat per a tots i totes”.

Comments are closed