Pilar Costa: “És moment que el PP deixi d’amagar-se darrere un tema formal i exposi clarament el seu model turístic”

La portaveu socialista ha demanat al PP de Marga Prohens que “deixi de competir amb la ultradreta”, ja que això només provocarà que “pugi més electoralment”, com ja s’ha vist a Castella i Lleó

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat al PP que expliqui amb claredat quin és el model turístic que vol per a les Illes, si aposten per posar límits o si prefereixen un model de creixement permanent, alhora que els ha acusat de centrar el debat en les formes i no en els fons de la llei.

“Animam el PP a posicionar-se clarament sobre si està d’acord amb el fons de la nova llei turística i que deixi d’amagar-se darrere una qüestió formal”, interpel·lant directament el portaveu popular a pronunciar-se sobre quin model turístic volen. “Volen límits o volen créixer permanentment?”, ha dit.

Respecte d’això, Costa ha insistit en el fet que la fórmula del Decret Llei ha estat del tot justificada, atesa la naturalesa de les mesures que preveu. “Quan es proposa una limitació com aquesta no es pot negociar públicament perquè es frustra l’objectiu de la norma”, ha exposat la socialista, deixant ben clar que “només es podia fer en forma de decret llei”.

Pel que fa al fons, la portaveu ha tornat a posar de relleu que aquesta norma -que els socialistes demanaran que es tramiti com a Projecte de Llei-, “posa rumb al turisme de futur, apostant per la qualitat enfront de la quantitat, i situant Balears de nou com a pionera a tot l’Estat amb una normativa que no només preveu una congelació de places, sinó que també compta amb altres potes importantíssimes, com són la sostenibilitat i la salut laboral”.

Costa demana al PP que deixi de competir amb l’extrema dreta

D’altra banda, la portaveu socialista també ha valorat els resultats de les eleccions autonòmiques de Castella i Lleó. “Les eleccions anticipades que va provocar el PP han demostrat que al final només tenien motivacions tacticistes, i creim que no els ha sortit gaire bé, tot i ser la força més votada”, ha destacat, emfasitzant que “l’estratègia de Casado ha minvat encara més el poc lideratge que té, condicionat encara més per la ultradreta”.

A més, a més, la socialista ha lamentat que “això hagi provocat que la ultradreta, que qüestiona l’Estat de les Autonomies i va contra els drets i llibertats de les persones, sigui ara més forta i hagi atrapat el PP per poder governar en aquesta Comunitat Autònoma”.

Respecte d’això, Costa no ha amagat que als socialistes els “preocupa” aquesta pujada de l’extrema dreta i ha demanat al PP de les Illes Balears que deixi “la carrera i la competició amb la ultradreta, perquè està provocant que pugui encara més electoralment”.

No obstant això, ha reconegut que no és gaire “optimista” quant a l’actitud del PP, ja que, tal com ha recordat, la secretària general del partit a les Illes Balears i número dos de Marga Prohens a la formació ja va exposar públicament que es podrien arribar a acords amb la ultradreta a les illes.

Cirurgies per a les dones i nines que pateixen mutilació genital

Pel que fa a l’actualitat parlamentària, la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament debatrà aquesta setmana una iniciativa del Grup Parlamentari Socialista per instar el Govern a intervenir quirúrgicament les dones i nines que hagin patit mutilació genital femenina, a més de donar-les prestació psicològica.

La portaveu adjunta dels socialistes a la cambra autonòmica, Sílvia Cano, és la impulsora d’aquesta Proposició No de Llei, que cerca acabar amb una pràctica que vulnera els Drets Humans de les dones i les nines.

Cano ha explicat que des de fa anys, el Govern de les Illes Balears té en marxa un protocol d’actuació per aquests casos, però que allò que es pretén ara és “donar una passa més enllà” amb aquesta proposta i treballant amb entitats i organitzacions per fer una feina pedagògica amb les comunitats per alertar dels riscos físics i psicològics per a les víctimes d’aquesta pràctica i penals per a qui la practica.

Comments are closed