El PSIB-PSOE lamenta que la incapacitat del PP per gestionar conflictes laborals amenaci l’inici de la temporada turística

Negueruela desitja un bon inici de temporada per a treballadors i treballadores però expressa preocupació davant la falta d’estudis de càrregues de treball per a cambreres de pisos

El PSIB-PSOE ha volgut desitjar un bon inici de temporada per als treballadors i treballadores que ja s’han incorporat als seus llocs de feina, amb l’inici de la temporada turística, i també a les empreses que ja han començat a arrencar el negoci, així com als petits i mitjans empresaris. El diputat socialista Iago Negueruela ha indicat que sembla que “aquesta serà una bona temporada turística, de la qual cosa ens n’alegram”.

No obstant, el PSIB-PSOE també mostra la seva especial preocupació per determinades situacions que afecten els treballadors i treballadores de les Illes. Segons el portaveu socialista del Grup Parlamentari,  preocupa que les organitzacions sindicals hagin denunciat la manca d’estudis de càrregues de treball per a les cambreres de pis, que “ja haurien d’estar fets de fa un any, i encara no estan fets”, ha indicat, per afegir que es “lamentable” que el Govern de Prohens, i el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, no estiguin preparant els estudis de càrregues de treball a les empreses, i “ja arriba tard, en una temporada que es presumeix d’una gran intensitat de treball”.

No estan fets els estudis de càrregues que varen pactar els sindicats, les empreses i el propi Govern”, exposa Negueruela, que afegeix que “la deixadesa d’aquest Govern farà que no estiguin preparats aquests estudis a inici de temporada, que és quan són més necessaris”.

D’altra banda, el diputat també ha lamentat la completa manca de diàleg de Sáenz de San Pedro i de la presidenta Prohens amb les organitzacions sindicals responsables de les àrees del turisme: “No s’han reunit ni una sola vegada amb els secretaris generals d’Hostaleria ni de CCOO ni d’UGT, desisteixen de reunir-se amb els principals representants dels treballadors”. Això ha causat que per primera vegada hi hagi articles del conveni col·lectiu d’Hostaleria, com el que afecta les vacances dels treballadors i treballadores fixes discontínues, que han estat anul·lats. “I això ha succeït -afirma Negueruela- perquè des del Govern no volen cridar, ni intermediar, ni dialogar, ni pactar”.

Aquest fet suposarà ara “un problema que haurà de ser vigilat pel Govern balear, que haurà de garantir que es compleix amb l’establert per la sentència del Tribunal Superior de Justícia, i haurà de vigilar que no es produeixin sobrecàrregues de treball derivades de les vacances del fixos discontinus”. Conclou Negueruela que “són dos elements que preocupen i que demostren el talant d’aquest Govern, que ni aposta pel diàleg ni per la concertació”.

Finalment, un tercer aspecte en el qual tampoc s’està actuant és amb el conflicte de l’Aeroport, que és “la principal imatge d’entrada i també de sortida”  de l’Illa, i que afecta molts ciutadans i ciutadanes de les illes que volen aprofitar aquests dies per gaudir d’unes vacances. En aquest sentit, Negueruela recorda Sáenz de San Pedro que és el Govern l’encarregat de fer la mediació i de tutelar les relacions laborals; però “el Govern encara no ha cridat ni les organitzacions sindicals ni les empreses que formen part de l’Aeroport per intentar que no hi hagi més problemes en els filtres d’entrada d’aquestes instal·lacions”. El diputat ha expressat que “el conseller Alejandro Sáenz de San Pedro és el responsable d’aquesta situació i enlloc d’estar de vacances hauria d’estar treballant des del primer minut, i no estar fent res en aquests darreres vuit mesos, ni tan sols seguir la tasca iniciada pel Govern anterior”.

Per això, Negueruela espera que el conseller es posi a treballar, “perquè cada vegada hi ha més problemes a la nostra Comunitat Autònoma derivats de la manca de competència i la capacitat del conseller”.

Recursos addicionals

Comments are closed