El PSIB-PSOE prepara una campanya informativa, a peu de carrer, per explicar la ciutadania com s’ha transformat la realitat de les Illes Balears cap a millor aquests 7 anys

Alfonso Rodríguez: “Començam el curs polític amb força, optimisme i preparats per explicar la gestió progressista d’aquests anys perquè el nostre objectiu és continuar transformant les Illes Balears a partir del maig del 2023”

El PSIB-PSOE ha reunit de manera ordinària i presencial, aquest dilluns, la Comissió Executiva del PSB-PSOE, que ha presidit la Secretària General del partit, Francina Armengol, i que tot seguit el portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, ha explicat en roda de premsa les dos propostes de resolució que s’han aprovat en relació amb la gratuïtat de l’educació de 2 a 3 anys i les mesures d’estalvi energètic recentment aprovades.

D’aquesta manera, Rodríguez ha explicat que el PSIB-PSOE està preparant” una campanya informativa, a peu de carrer, per explicar la ciutadania com s’ha transformat la realitat de les Illes Balears cap a millor aquests 7 anys”, i hi ha afegit que “els socialistes no hem deixat de banda la presència al carrer en cap moment, i així ho vàrem fer amb tota una campanya explicativa de la Llei Turístics als diferents municipis de Balears”.

El portaveu socialista ha exposat que “començam el curs polític amb força, optimisme i preparats per explicar la gestió progressista d’aquests anys perquè el nostre objectiu és continuar transformant les Illes Balears a partir de maig del 2023”. “Els socialistes tenim clar que tenim projecte i tenim a una líder que ha demostrat estar al costat de la gent als moments més durs per a aquesta terra, la millor líder que pot tenir Balears per continuar transformant aquesta terra”, ha dit el portaveu.

A més a més, el socialista ha repassat les següents passes a seguir per part del PSIB-PSOE durant la tardor i l’hivern que passen per “treballar per tenir el calendari electoral i l’elecció de les candidatures tal com exigeix el PSOE, fer campanyes informatives per explicar les principals polítiques -una campanya que durà el nom de ‘Factoria de Transformació’- i, finalment, organitzar la Conferència Política, a principis de 2023, per definir els principals eixos per a la nostra comunitat autònoma”.

Propostes de resolució aprovades per l’Executiva

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat una proposta de resolució per  donar suport al Govern de les Illes Balears per l’inici de la progressiva gratuïtat i universalització de l’etapa educativa de 0-3 anys, que comença aquest setembre amb els infants de 2 a 3 anys. Rodríguez ha recordat que “el 2015 ens vàrem trobar amb 0 euros per a ajudes a l’etapa 0-3, el 2021 hi ha pressupostat més de 4.300 milions d’euros”.

La proposta de resolució expressa el compromís dels socialistes a continuar impulsat l’ampliació de l’oferta educativa, universal i gratuïta de tot el primer cicle d’educació infantil; i a més a més, a continuar fent feina des de tots els àmbits on tenguin representació els i les socialistes per a contribuir a aquest procés d’estalvi i conciliació per a les famílies.

També, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat una proposta de resolució per donar suport a les mesures d’estalvi energètic aprovades pel Congrés dels Diputats la setmana passada sense el vot favorable del Partit Popular. El socialista ha indicat que “hauríem de demanar al Partit Popular si no està a favor d’unes mesures que tenen el suport de la Unió Europea, que fan que Baleares tengui el transport públic més bonificat de tot l’Estat o que fa que els joves que tenen una beca per poder estudiar tenguin 400 euros més”.

Finalment, el PSIB-PSOE dona màxim suport a les mesures, unes mesures que ja s’estan impulsant des de fa temps en aquestes illes com és el foment de l’estalvi i l’eficiència energètica, el foment de l’electrificació i el desplegament de les energies renovables i l’autoconsum, fins a arribar a la descarbonització del 100% de la nostra activitat.

Recursos addicionals

Comments are closed