El PSIB-PSOE lamenta que el PP hagi donat l’esquena als ciutadans de Balears al votar en contra de tenir el transport públic més bonificat de l’Estat

Alfonso Rodríguez: “La senyora Prohens ha deixat de banda els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes votant ‘no’ per interessos polítics a una proposta del Govern d’Espanya que sí millora la vida de la gent”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha lamentat aquest divendres que el Partit Popular hagi donant l’esquena als ciutadans de les Illes Balears amb el vot en contra al Congrés dels Diputats del Decret Llei d’Estalvi Energètic que, entre altres coses, permetrà que un milió d’estudiants de les Illes rebin 400 euros més a la seva beca, 450 milions d’euros en ajudes directes al sector del transport i les bonificacions del transport públic.

D’aquesta manera, Rodríguez ha incidit que “la senyora Prohens ha demostrat estar en contra amb el seu vot i ha deixat de banda els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears per interessos polítics i partidistes”, i hi ha afegit que “amb el seu vot negatiu ha intentat dificultar que milers de persones a les Illes Balears es beneficiïn del transport públic gratuït o que milers d’estudiants puguin veure augmentada la seva beca per estudiar”.

“La senyora Prohens quan vota en contra al Congrés dels Diputats hauria d’explicar si no vol que més de 8.000 estudiants de Balears vegin incrementada la seva beca o no vol que més de 300.000 usuaris del transport públic a les Illes puguin viatjar de manera gratuïta o amb un descompte de fins al 70%”, ha exposat el socialista que ha matisat que “són mesures van dirigides a les classes populars i treballadores, és a dir, a la major part dels ciutadans”.

Per a aquest motiu, Rodríguez ha demanat que “per a qui governa el Partit Popular? A qui dona suport la senyora Prohens?”. “Ja sabem el que han fet fins ara votant ‘no’ a la reforma laboral, a la pujada del salari mínim interprofessional, a la revalorització de les pensions, als ERTOS…”, ha subratllat Rodríguez que hi ha afegit que “esperam que el PP comenci a estar al costat dels pensionistes, dels treballadors i de la ciutadania en general perquè, a hores d’ara, ni estan ni se’ls espera”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha coincidit amb el portaveu dels socialistes a Balears i ha expressat que “el Partit Popular de Marga Prohens ha intentat boicotejar les ajudes per a estudiants, les ajudes per als transportistes, les bonificacions del transport públic i les mesures d’estalvi energètic, que ja s’estan aplicant als països de la Unió Europea”.

“No entenem què fa la senyora Prohens reclamant mesures per a les Illes Balears, quan, després, al Congrés dels Diputats vota en contra, amb el seu ditet, a mesures que sí que van dirigides i beneficien als ciutadans de les Illes Balears”, ha expressat Pons qui ha dit que “hem de ser eficients i sostenibles i això passa per les mesures que s’han aprovat i que estan fent a també a Europa, però ens preocupa la deriva negacionista del PP”.

Lleis aprovades al Congrés dels Diputats

Al Congrés dels Diputats es va aprovar al darrer Ple extraordinari el nou sistema de cotització per als autònoms que permetrà millorar la protecció social de les més de 3 milions de persones que pertanyen a aquest col·lectiu laboral.  Una altra mesura aprovada és la que permetrà garantir més protecció davant els incendis forestals.

Pons ha posat en valor la Llei del “només sí és sí” que, segons ha dit, “fa que tinguem un país més segur i més lliure per a les dones, que posa el consentiment de la dona al centre i que fa que tot acte sexual no consentit sigui considerat agressió sexual”, i ha aprofitat per destacar que “és una passa històrica per aconseguir la igualtat real”.

Altres normatives que el Congrés va donar llum verda varen ser la Llei de la Ciència, sense la modificació que pretenia el Partit Popular que va presentar una esmena al Senat per mantenir les contractacions temporals al sector. I, per últim, la reforma de la llei Concursal que incideix en tres aspectes bàsics: la reestructuració primerenca d’empreses viables, la possibilitat d’exoneració de deutes per als deutors de bona fe -que s’ha ampliat també als consumidors- i la necessitat d’elevar l’eficiència dels procediments de reestructuració d’insolvència.

El Govern de les Illes Balears continua avançant en la seva agenda progressista

També, el portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha posat en valor les notícies que “Balears torna a ser pionera i torna a ampliar drets, ja que l’any que ve es posarà en marxa el primer centre de Naixements extra hospitalari per a parts naturals que hi ha en la sanitat pública espanyola”.

Es tracta d’una unitat liderada per matrones que atendran les dones que vulguin tenir un part no medicalitzat en un ambient segur, càlid, amable i humà. Una proposta que sorgeix d’una proposició no de llei del grup socialista i que un any després veu la llum. Però, també, un compromís electoral que en mesos serà una realitat.

Finalment, Rodríguez ha recordat que “un nou dret conquistat que se suma uns altres com la gratuïtat de l’educació de l’etapa de 2 a 3 anys, amb la progressiva gratuïtat de tota la seva etapa començant des dels 0 anys, polítiques, totes elles, que tenen en comú el mateix: posicionam les famílies en el centre de la política”.

Comments are closed