Alfonso Rodríguez: “Sorprèn veure al PP apropiar-se de la gratuïtat de 0-3, ja que quan governaven no sols no van assumir noves ajudes, sinó que les reduïren fins a la seva desaparició”

El PSIB-PSOE ha lamentat que el PP torni a criticar una proposta del Govern de les Illes Balears que beneficiarà a 5.300 famílies, fent que l’educació 0-3 sigui gratuïta progressivament

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha expressat la seva sorpresa davant les crítiques reiterades del Partit Popular sobre la nova mesura del Govern de les Illes Balears d’avançar cap a la gratuïtat de l’educació 0-3 anys, aconseguint que, aquest setembre, les escoletes públiques i de la xarxa complementària siguin gratuïtes per als infants de 2-3 anys.

D’aquesta manera, Rodríguez ha exposat que “no ens sorprèn que el Partit Popular s’hagi dedicat a criticar totes aquelles propostes que millores la vida de les famílies de les Illes Balears, però el que sí que ens sorprèn és veure com el PP s’apropia de la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys”, i hi ha afegit que “una proposta que mai varen dur a terme mentre governaven”.

Així mateix, el socialista ha incidit que “no sols no varen assumir noves ajudes durant el període de 2011, sinó que les varen reduir fins a seva desaparició”. Cal recordar que el pressupost per al sosteniment de la xarxa pública educativa per als infants de 0-3 el darrer any de l’expresident Francesc Antich fou de 1.622.800€; mentre que amb el govern de l’expresident José Ramón Bauzà (PP), va retallar el pressupost el 2011 deixant-lo en 664.838€ fins a 0€ el darrer any.

“De nou, el Partit Popular de les Illes Balears està predicant en l’oposició el que mai van fer mentre governaven ni el que mai farien, si arribessin al govern perquè entre totes les retallades que van fer, estava la desaparició de les ajudes de 0-3 que ara tant reclamen”, ha subratllat el portaveu.

Rodríguez ha posat en valor que “al contrari que el PP, l’actual Govern de les Illes Balears ha complert el seu compromís amb la ciutadania amb una inversió de 18 milions d’euros per curs que comporta la gratuïtat de l’educació de 2-3 anys i millora fins a un 40% les ajudes als ajuntaments per a la creació o manteniment de places, a més de traçar un objectiu de 2.400 noves places d’educació 0-3”.

Finalment, el socialista ha incidit que “l’educació és futur i equitat, per això la Llei d’Educació de les Illes Balears, que el PP no va donar suport, reconeix aquesta etapa 0-3 com a educativa, això implica aquesta aposta per la seva gratuïtat”. “El soroll i les crítiques d’allò que no sols no varen sumar res a aquest objectiu, sinó que van acabar amb totes les ajudes possibles, no deuen tacar el que de veritat importa: 5.300 famílies agrairan la mesura dels socialistes perquè tindran l’escoleta gratuïta”.

Comments are closed