El PSIB-PSOE presenta una campanya que serà “en positiu i amb propostes per consolidar les polítiques progressistes que impulsam a Balears i a Espanya”

Actes per tot el territori, 100 punts informatius, 10 trobades sectorials i les visites de Pedro Sánchez, Reyes Maroto i Teresa Ribera, punts forts de la campanya socialista

El PSIB-PSOE ha presentat la campanya electoral per a les eleccions del 10 de novembre, que segons ha avançat el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, serà “en positiu i amb propostes per consolidar les polítiques progressistes que impulsam des de fa més de quatre anys a Balears i des de fa 15 mesos a Espanya”.

Pons ha apuntat que demà rebrem la visita del president del Govern d’Espanya en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a les 13 hores a la Plaça de Sant Jeroni de Palma.

Un darrer acte de precampanya que donarà pas a una campanya electoral que Pons ha definit com a “més important que la del 28 d’abril, perquè veim clarament que l’alternativa als socialistes és una dreta i una extrema dreta que ja governa”.

Per això, Pons ha apostat per “consolidar les polítiques progressistes perquè si no ho feim, podem tornar a un Govern d’Espanya podrit per la Gürtel”.

El candidat socialista ha defensat que els socialistes “tenim un projecte creïble, sòlid i responsable”, i ha reivindicat que “ens fa més falta que mai uns Pressuposts Generals de l’Estat, una llei estatal del canvi climàtic, augmentar les pensions i el salari mínim, una llei d’eutanàsia, la pota fiscal del REB o millorar el nostre finançament”.

Per part seva, el candidat per Mallorca al Senat, Cosme Bonet, ha anunciat que, a més de Pedro Sánchez, els socialistes tendran més suport des de Madrid a Balears, amb la visita de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el pròxim dia 2, o la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

A més a més, Bonet ha traslladat que hi haurà 100 punts informatius del PSIB-PSOE a totes les illes, actes a tot el territori, 10 actes sectorials i la participació en la campanya de la secretària general, Francina Armengol, dels consellers socialistes del Govern, de les presidentes dels Consells Insulars, de la secretària d’Estat de Turisme en funcions, Bel Oliver, de l’eurodiputada Alícia Homs, i dels batles i batlesses.

Bonet també ha avançat els 5 eixos programàtics dels socialistes per a aquesta campanya, els quals són la qualitat de vida, perquè “som l’únic partit que pot garantir l’augment de les pensions, dels salaris, la creació d’ocupació o la modificació de l’Estatut dels Treballadors”, la millora dels drets, amb el desplegament de la llei de dependència i la millora de la sanitat i l’educació, també l’economia, els emprenedors i els autònoms, la lluita contra el canvi climàtic com a quart eix o el feminisme i la igualtat “davant una dreta que nega la violència masclista”.

Per Bonet, “el 10 de novembre tornam a decidir sobre temes cabdals pel futur del país i els únics que podem sumar una majoria suficient per constituir un Govern estable i progressista per a Espanya som el PSOE”.

Finalment, la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, ha defensat que “tenim un partit mobilitzat, preparat i il·lusionat per votar i aconseguir un Govern socialista”.

Un Govern que a criteri de la candidata socialista és necessari “per desbloquejar els pressuposts estatals, perquè ens arribi més finançament, per desenvolupar la part fiscal del REB i per tenir un interlocutor sensible a Madrid per a les polítiques que volem impulsar”.

Moll ha afirmat que “el tàndem Pedro Sánchez-Francina Armengol funciona molt bé i les polítiques que aquí ja implantam són les que volem dur a l’àmbit estatal, ja que a Balears som pioners en la lluita contra el canvi climàtic, l’eliminació dels copagaments, l’impuls de la memòria històrica i l’obertura de fosses, la igualtat i la lluita contra la violència masclista”.

Per acabar, Moll ha volgut apel·lar “als joves i a les dones, perquè ens jugam molt en aquestes eleccions, és importantíssim sortir a votar”.

Comments are closed