Pere Joan Pons aposta per impulsar una llei estatal de canvi climàtic i declarar l’emergència climàtica a Espanya

El PSIB-PSOE ha celebrat un acte amb joves socialistes per plantejar solucions als problemes que afecten al col·lectiu, com l’accés a l’habitatge, la creació d’ocupació, l’educació, la memòria històrica, la igualtat o la sostenibilitat

El PSIB-PSOE ha celebrat un acte amb un grup de joves socialistes de Balears per debatre sobre les propostes que presenta la formació per al col·lectiu jove de cara a les eleccions generals del 10 de novembre.

En aquest sentit, el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha avançat que “esperam que a partir de l’11 de novembre tenguem un Govern socialista per poder tirar endavant la Llei de Canvi Climàtic estatal i atendre d’aquesta manera les demandes de la gent que es jugarà el futur les pròximes dècades”.

En aquest sentit, ha reconegut que “fa mesos que Greta Thunberg ens està donant una lliçó sobre sostenibilitat a tots i a totes”, davant la qual cosa a Balears ja estam actuant, “amb una Llei de Canvi Climàtic i una Llei de Residus que ja hem aprovat i que ara haurem de desplegar”.

A més a més, Pons ha recordat que “al Congrés hem tengut una proposta per declarar l’emergència climàtica i esperem que es declari aviat una vegada comenci a caminar la nova legislatura”.

Però el candidat socialista ha fet esment a altres temes que també preocupen als i les joves de Balears, com l’accés a l’habitatge, pel qual s’ha treballat intensament per millorar-lo, l’accés a la universitat i a l’educació, pel qual s’han baixat les taxes universitàries i s’ha impulsat com mai la Formació Professional, i per garantir oportunitats laborals.

Per part seva, la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, ha advertit que pels joves també és important “la diversitat i la igualtat, per la qual cosa no deixarem fer ni una passa enrere en els drets de les dones”.

A l’acte també ha participat el secretari d’Ocupació del PSIB-PSOE i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, qui ha defensat que “si la dreta torna a governar, tornarem a les polítiques de retallades, i això afectarà sobretot als més vulnerables, entre ells als joves”.

Negueruela ha insistit en què “ens jugam elegir entre dos models, el que s’està implantat a Madrid o Andalusia, retrògrad i de retallades, o un que vol mirar cap al futur i en el qual s’aposti per les polítiques d’ocupació i de lluita contra la precarietat”, tal com s’ha fet a Balears amb el programa Joves Qualificats o l’impuls de la Garantia Juvenil.

L’eurodiputada del PSIB-PSOE i presidenta de les Joventuts Socialistes Europees, Alícia Homs, ha remarcat la importància de tenir un govern fort i estable presidit per Pedro Sánchez perquè “això també repercutirà a Europa i a les polítiques per combatre el canvi climàtic que des d’allà es facin”.

Finalment, el secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Ares Fernández, ha demanat màxima mobilització per al 10 de novembre, sobretot dels joves, perquè “tenim els mateixos motius que el 28 d’abril per anar a votar i fer història com ja vam fer el 28 d’abril i el 26 de maig”.

Comments are closed