El PSIB-PSOE lamenta que el PP torni a crear alarmisme amb el turisme com a excusa i demana a Company “propostes rigoroses i en positiu”

La portaveu socialista ha demanat a Biel Company propostes “rigoroses i en positiu” per defensar el turisme

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha lamentat que el PP torni a crear alarmisme “fent servir el turisme per elevar a categoria fets que són puntuals”, en referència a la Proposició No de Llei que presentaran demà al ple del Parlament i que posa el focus en la suposada turismofòbia. “Esperàvem una mica més del PP com a principal partit de l’oposició”, ha exposat Cano.

La socialista, en aquest sentit, ha demanat a Biel Company “propostes rigoroses i en positiu” per defensar el turisme, i no iniciatives “demagògiques i electoralistes” que només posen en el centre del debat públic una pretesa turismofòbia.

“La nostra societat no és turismofòbica; tot el contrari”, ha asseverat Cano, qui també ha explicat que els ciutadans i ciutadanes de les illes “saben de la importància del turisme” i que el que volen són propostes “perquè els treballadors i treballadores tenguin millors garanties laborals i socials”.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha recordat el vot en contra del PP al Parlament Europeu a diverses propostes socialistes que demanaven més drets i garanties per als treballadors davant fallides de grans empreses.

Per contra, ha destacat Cano, “el partit socialista sí que demostra amb fets que estam a favor del turisme”, com fan palès les mesures preses la passada legislatura i el que duim d’aquesta, i que han donat resultats positius com els rècords de turistes, l’augment continuat de la despesa o l’increment del salari dels treballadors de l’hostaleria.

Així mateix, Cano ha anunciat que pròximament es debatrà una proposició no de llei impulsada pels socialistes per millorar les condicions laborals de les cambreres de pis. “És amb fets i no amb pancartes que es defensa el turisme”, ha dit Cano.

En el ple de demà també es debatrà sobre la proposta per a un habitatge assequible, presentada per Més per Mallorca, sobre la qual els socialistes presenten tres esmenes per “enriquir la iniciativa i facilitar l’accés a un habitatge digne”.

Cano ha anunciat que les esmenes s’orienten a la revisió de la fiscalitat per tal de facilitar que els pisos buits o desocupats es posin a disposició dels ciutadans i ciutadanes.

Per una banda, s’instarà les entitats locals que bonifiquin l’IBI dels pisos que es destinin a lloguer social en règim de renda limitada i, per l’altra, que es gravi de manera progressia l’IBI dels pisos buits, de tal manera estiguin desocupats el menor temps possible. Una tercera esmena demana la revisió de la fiscalitat de les societats d’inversió i fons d’inversió immobiliària per tal evitar l’especulació.

Així mateix, Cano ha volgut posar en valor la finalitat de l’Impost de Turisme Sostenible com a mesura per garantir la “sostenibilitat social i ambiental de les Illes Balears”, i ha recordat que a la reunió de la comissió encarregada d’avaluar els projectes que es presenten a càrrec d’aquest impost, que es reunirà demà, es presenten 27 iniciatives ambientals.

Entre les mesures presentades, ha explicat Cano, se’n troben de relacionades amb l’impuls de les energies renovables, la millora de depuradores o dessaladores, l’adequació dels torrents, la gestió d’espais protegits o la gestió dels residus, entre molts d’altres.

“Això fa palès que, efectivament, l’Impost de Turisme Sostenible es va crear per revertir la petjada turística, i que és amb mesures com aquestes que cobra sentit”, ha conclòs Cano.

Comments are closed