Carmen Calvo: “Som la garantia del futur a Espanya i a les Illes Balears”

Més de 350 persones han omplit l’auditori de l’IES Bendinat de Calvià en un acte amb els candidats al Congrés dels Diputats i el Senat i la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern, Francina Armengol

La vicepresidenta del Govern d’Espanya i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha participat avui en un acte a Calvià amb més de 350 persones, davant les quals ha asseverat que “el partit socialista és la garantia de futur a Espanya i a les Illes Balears” i ha demanat màxima mobilització el 10 de novembre perquè el país avanci “en el mateix sentit” que l’arxipèlag, perquè les preocupacions “són les mateixes: ocupació, habitatge, canvi climàtic, igualtat”.

A l’acte també hi han participat els candidats al Congrés dels Diputats i el Senat per Mallorca, com també la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el batle de Calvià, el socialista Alfonso Rodríguez.

Calvo també ha recordat que la “incògnita de la suma de les tres dretes” ja s’ha demostrat que no és tal  sinó una realitat”, alhora que ha destacat que “per a aquesta dreta, l´únic que és fonamental és el poder, no fer política”, mentre que per als socialistes és just al contrari: “governar és l’instrument per fer polítiques per a la gent”.

En aquest sentit, Calvo ha apel·lat a la “responsabilitat” dels socialistes per posar-se “davant dels problemes de la gent” i fer-hi front. “Aquí és on resideix la fortalesa d’aquest partit, en què som gent resistent i responsable”, ha emfasitzat. Una responsabilitat, ha recordat la vicepresidenta, que ha duit els socialistes a “reconèixer el nostre passat” i que ha de ser, precisament, “en honor dels que varen donar la vida per les urnes que ens hem de mobilitzar i batallar la dreta”.

Precisament, Calvo ha recordat que aquesta dreta només usa la paraula Espanya “per parlar de crisis, no de solucions”, i ha recordat com, sense ser alternativa de govern, “han bloquejat inútilment el país; aquesta és tota la pàtria en la qual creu la dreta”.

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha començat la seva intervenció recordant, amb fermesa, que els motius per sortir a votar són els mateixos que a la primavera, sols que ara “són més necessaris que mai”, perquè “la si la dreta i l’extrema dreta feien por a l’abril i el maig, ara ja són una realitat”.

Una realitat, ha recordat Armengol, que allò que únicament provoca és “més patiment per als més vulnerables, sobretot per a les dones” i que la importància d’anar a votar d’aquí a dues setmanes rau, justament, aquí. “Mentre la dreta retalla drets, l’esquerra els amplia”.

Armengol s’ha referit, en aquest sentit, a les polítiques progressistes iniciades a les Illes Balears els 2015, amb mesures encaminades a retornar drets als més vulnerables, com la renda social bàsica o la devolució de la targeta sanitària. “Això és el que ens identifica, ha explicat Armengol, i per tot això val la pena lluitar i per això necessitam un govern fort i estable presidit per Pedro Sánchez”.

Finalment, la secretària general del PSIB-PSOE ha expressat amb claredat que el 10 de novembre “sortim amb força, il·lusió, compromís i coherència a guanyar les eleccions”, perquè “si algú pot solucionar els problemes a què ens enfrontam, som els socialistes”. “Som imparables”, ha conclòs contundent Armengol, abans de destacar que els socialistes “som gent seriosa, cosa que és fonamental per poder governar en una situació com la que estam vivint”.

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, també s’ha expressat en els mateixos termes que Armengol, apel·lant a la capacitat del Partit Socialista de tornar a fer història el 10 de novembre. “Som un partit fort, unit, responsable, útil i al servei de la gent”, ha exposat Pons, motius pels quals ha demanat màxima mobilització, abans d’afegir que “tots sabem quina és l’alternativa”.

“Cada vot que vagi a l’abstenció va a la dreta i la dreta extrema, que ara representa Pablo Casado”, ha emfasitzat Pons, deixant clar que “o governa Pedro Sánchez o governa Pablo Casa, perquè tots sabem que si la dreta suma, el mateix 10 de novembre es posaran d’acord”.

Per la seva banda, el candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet, ha posat de relleu que “ningú no aturarà l’onada progressista que ens ha dut de victòria en victòria aquest any” i ha destacat la importància de votar el 10 de novembre per dos motius: “consolidar el programa de canvi socialista que ja vàrem votar l’abril” i perquè “només un govern presidit per Pedro Sánchez farà front els reptes que té aquest país, com sempre hem fet els socialistes al llarg de la història”.

Així mateix, Bonet ha qualificat de “valent” i “històric” el fet que el govern socialista d’Espanya hagi abordat la sortida del dictador Franco del Valle de los Caídos i ha denunciat que la dreta “en lloc de sumar-se a la celebració, ho hagi criticat”.

A l’acte també ha participat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, qui ha animat els més de 300 assistents a l’acte que vagin a votar el 10 de novembre, perquè “sobren els motius, com mantenir viva la memòria de tots els que varen lluitar perquè puguem anar a votar”. Per això mateix, Rodríguez ha deixat clar que “la peresa d’anar a votar” no és una opció.

Ofrena floral al Bosc de la Memòria

Abans de començar l’acte, els socialistes han realitzat una ofrena floral al bosc de la memòria de Calvià, en record i memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, justament tres dies després que el Govern d’Espanya hagi tret el dictador Franco del Valle de los Caídos, complint així la llei de Memòria Històrica, el mandat parlamentari i les recomanacions de Nacions Unides.

Comments are closed