El PSIB-PSOE lamenta el vot en contra de PP, C’s i Vox al Parlament Europeu a diverses propostes socialistes que demanaven més drets i garanties per als treballadors de Thomas Cook

Els socialistes exigeixen a la Comissió Europea mesures per evitar crisis com la de Thomas Cook

Després de la fallida del turoperador Thomas Cook, el Parlament Europeu, amb el ple suport del Grup Socialdemòcrata, ha adoptat una resolució conjunta en la qual insta a la Comissió a presentar amb urgència una legislació integral que no sols garanteixi els drets dels treballadors i els consumidors, sinó que prengui mesures per a prevenir crisis com aquesta.

No obstant això, en aquesta resolució, PP, Ciutadans i VOX han votat en contra de diverses esmenes socialistes que exigien més drets i garanties per als treballadors. Els tres partits s’han posicionat en contra d’ampliar la legislació per a protegir als treballadors en cas d’insolvència. A més a més, han rebutjat sol·licitar a la Comissió Europea una Directiva per a implicar els treballadors pel que fa al seu dret a la informació i a la consulta, i una altra proposta que obligaria les empreses a informar els comitès d’empresa en cas de tancament. Així mateix, s’han negat a demanar a la Comissió que tiri endavant un paquet social per al sector de l’aviació.

Alícia Homs, membre de la Comissió d’Ocupació, ha reclamat més poder de negociació per als treballadors i treballadores, que es troben entre els més perjudicats. “Solen ser els més vulnerables perquè tenen menor capacitat de maniobra”, ha subratllat l’eurodiputada.

En aquest sentit, Homs ha insistit que la UE ha de “reforçar els mecanismes de participació dels treballadors en la gestió de processos com una fallida”. Només amb major participació en les negociacions, ha dit “aconseguirem que els treballadors tinguin condicions més justes i una major seguretat financera”.

Comments are closed