El PSIB-PSOE presenta una iniciativa parlamentària per erradicar la LGTBIfòbia dels processos judicials

Aquesta proposta s’emmarca dins el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i l’aniversari dels cinc anys de l’aprovació de la llei LGTBI del Govern de les Illes Balears pionera a tot l’Estat

El PSIB-PSOE ha registrat una iniciativa al Parlament de les Illes Balears per erradicar la LGTBIfòbia dels processos judicials. Una proposta que s’emmarca dins el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, celebrat el 17 de maig, i el cinquè aniversari de l’aprovació de la llei LGTBI (8/2016) del Govern de les Illes Balears, pionera a tot l’Estat i que garanteix els drets de les lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, a més d’erradicar la LGTBIfòbia.

El diputat Joan Ferrer, impulsor de la Proposició No de Llei que també signen els grups que donen suport al pacte de govern, ha explicat que aquesta iniciativa denuncia públicament els recents casos de LGTBIfòbia als processos judicials.

“Un exemple fou el passat octubre al País Valencià, quan un ciutadà va veure que la seva orientació sexual era inclosa dins un judici, a més de ser obligat a pagar una indemnització per la seva orientació sexual”. A més, ha afegit que “aquests fets no s’han de tornar a repetir, s’ha d’erradicar la LGTBIfòbia dels processos judicials”.

D’aquesta manera, la proposta parlamentària insta el Govern d’Espanya a adoptar les mesures legislatives i administratives oportunes per a la protecció del dret a la igualtat i a la immunitat davant la llei de totes les persones respecte a la seva orientació sexual. També, inclou la prohibició expressa de jutjar l’orientació sexual de les persones en tots els procediments i jurisdiccions.

Pel que fa al cinquè aniversari de la llei LGTBI autonòmica, Ferrer ha reivindicat que “ens presentam no només amb paraules, sinó també amb fets”. “Fa cinc anys d’una la llei pionera a l’Estat Espanyol; vàrem ser una de les primeres comunitats a aprovar una llei que mirava pel dret de les persones del col·lectiu LGTBI perquè ningú pugui ser discriminat, maltractat o, fins i tot, considerat malalt per raó de la seva orientació sexual”.

Manifest contra l’LGTBIfòbia i mocions a tots els ajuntaments

Així i tot, el diputat ha defensat que “els socialistes volem que les persones LGTBI tinguin una vida plena i que puguin autodeterminar-se com ells o elles vulguin considerar-se”.

Per aquesta raó i amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, els socialistes han impulsat un manifest per mostrar el suport a les persones LGTBI que són perseguides i objecte de delictes d’odi o discriminació.

Finalment, els socialistes també presentaran als ajuntaments de les Illes Balears una moció per lluitar contra la LGTBIfòbia a través de la promoció de campanyes de sensibilització i de suport cap al col·lectiu LGTBI, instar l’Estat a suprimir les teràpies de reversió i fomentar l’acollida de persones refugiades que fugin dels seus països d’origen per la seva condició LGTBI.

Així mateix, també es demana a l’executiu estatal que impulsi una llei per a la igualtat de tracte i no discriminació del col·lectiu LGTBI que abordi de manera integral els obstacles per a l’exercici de la seva plena ciutadania i atenent de manera específica les necessitats de les persones trans*.

Recursos addicionals

Comments are closed