MANIFEST DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA – 17 DE MAIG DE 2021

L’Organització Mundial de la Salut va despatologitzar l’homosexualitat i la bisexualitat, un 17 de maig de fa més de 30 anys, però els anys passen i hem de continuar reivindicant els nostres drets perquè el col·lectiu LGTBI continuï sent present en l’agenda política i social del nostre país.

“En totes les regions hi ha persones que sofreixen violència i discriminació a causa de la seva orientació o identitat sexuals. En molts casos, la sola percepció d’homosexualitat o identitat transsexual posa a les persones en situació de risc. Les vulneracions consisteixen, entre altres, en assassinats, violacions i agressions físiques, tortures, detencions arbitràries, denegació de drets de reunió, expressió i informació i discriminació en l’ocupació, la salut i l’educació”.

Aquest paràgraf es correspon a l’informe que desenvolupo l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides, aquest informe es correspon al 2011, han passat 10 anys de la seva publicació i per desgràcia aquestes situacions es continuen produint i estan molt presents en les nostres societats.

En els últims anys són molts els avanços en igualtat que s’han aconseguit. No obstant això, al nostre país continuen existint moltíssims casos de discriminació cap al col·lectiu LGTBI. Per tot això, els i les socialistes fem una crida al conjunt de la societat, organitzacions socials i polítiques, al mateix temps que aprofitem aquest dia per a reiterar i confirmar el nostre decidit compromís amb la lluita i prevenció de la discriminació de les persones LGTBI.

De manera més específica considerem que l’actual tramitació i aprovació definitiva de Llei d’igualtat de Tracte i no discriminació ofereix una nou i important avanç normatiu que brinda eines concretes per a treballar per a prevenir la discriminació cap a les persones LGTBI.

El nostre país va ser pioner en aprovar la llei del Matrimoni igualitari en 2005, permetent a les persones del mateix sexe casar-se. Amb aquesta decisió el govern de José Luís Rodríguez Zapatero va dignificar la nostra societat i ens va fer referents a l’àmbit internacional.

A Balears, la llei LGTBI i contra la discriminació ha suposat un punt d’inflexió per a garantir els drets de les persones LGTBI garantint que la ciutadania pugui viure en llibertat en una societat més respectuosa amb la diversitat.

Som conscients que aconseguir un dret en molts casos no és consolidar-lo, i per això hem de continuar reivindicant sense oblidar que la lluita segueix, més en aquests moments en què les polítiques de la ultradreta han entrat en les  institucions i s’han convertit en altaveus de l’odi cap a les persones LGTBI i molts altres col·lectius. No podem oblidar que aquesta ultradreta vol implantar el pin parental, que no permet una educació en igualtat, tolerant i respectuosa.

També als països del nostre entorn es continuen produint teràpies de reversió, “de curació de l’homosexualitat “. En l’actualitat a Espanya no està prohibit a nivell estatal, però portem temps treballant perquè així ho sigui, no obstant això, existeixen Comunitats Autònomes que sí que ho prohibeixen en les seves lleis  Lgtbi, per tant hem d’aconseguir que Espanya sigui el cinquè país europeu a prohibir-ho en tots els seus territoris.

Hem de seguir des del Partit Socialista sent la corretja de transmissió amb la societat civil i els col·lectius perquè les seves reivindicacions es converteixin en una realitat en el BOE, legislant contra la discriminació de les persones LGTBI i per a erradicar totes les formes de discriminació cap a les persones trans en tots els àmbits i de tal forma que ningú pugui plantejar recursos a través del Tribunal Constitucional que posin en perill els drets conquistats per les persones LGTBI. Continuarem sent l’altaveu d’una societat diversa on no cap a la normalització dels discursos d’odi. 

Avui dia Internacional Contra La LGTBifobia des del PSOE:

– Volem mostrar el nostre suport a totes les persones LGTBI que són perseguides i objecte de delictes d’odi i/o discriminació en qualsevol faceta de les seves vides .

– Sol·licitem l’impuls a campanyes de sensibilització i la implicació del conjunt de les institucions en al tasca de promoure mecanismes de suport i respecte.

– Treballar perquè en el marc legislatiu nacional se suprimeixin les teràpies de reversió.

– Que Espanya continuï treballant i fomenti l’asil i refugi a persones LGTBI perseguides als seus països d’origen.

– Continuar treballant en els centres educatius, les diferents administracions i també en els centres de majors la formació sobre la diversitat sexual.

– Continuarem impulsant una llei per a la igualtat de tracte i no discriminació del col·lectiu LGTBI, abordant de manera integral els obstacles per a l’exercici de la seva plena ciutadania i atenent de manera específica les necessitats de les persones trans.

Comments are closed