Cano: “La reobertura segura del turisme permetrà tenir temporada i que els 200.000 treballadors que en depenen puguin fer feina”

La portaveu adjunta també ha demanar a Company i el Partit Popular que expliqui per què prefereixen un model polític que deixaria a les Illes Balears sense temporada turística

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha exposat que “la reobertura del turisme a les Illes Balears és una fita cabdal que ens permetrà tenir una temporada turística, que sigui el més llarg possible i que els 200.000 treballadors, que depenen del turisme, puguin fer feina”.

Per aquest motiu, el PSIB-PSOE ha aprofitat per fer de nou una crida a la responsabilitat a “una ciutadania que ha estat exemplar i uns empresaris que han entès què està en joc” que, segons ha incidit Cano, “hem de mantenir la bona situació sanitària per no posar en risc ni la salut ni l’inici de la temporada”.

D’aquesta manera, Cano ha incidit que “les bones dades sanitàries i que Alemanya, Holanda i Dinamarca ens hagin obert al seu turisme no és casualitat ni cau del cel, sinó que és fruit de la feina ben feta i és possible gràcies a una desescalada lenta i prudent i a l’esforç i el sacrifici dels ciutadans i les empreses”.

La portaveu adjunta socialista ha reconegut que “no ha estat fàcil, han estat mesures molt dures, però per això és important no abaixar la guàrdia ni tirar als fems tot el que hem aconseguit just a les portes de la immunització tan desitjada normalitat”.

Pel que fa a l’actualitat informativa, Cano ha posat en valor la presència del Govern de les Illes Balears a Fitur per a situar Balears com una destinació turística segura i explicar als agents turístics que les Illes estan preparades per a l’obertura turística.

“La millor carta de presentació per a l’arxipèlag balear aquest estiu és ser una destinació segura i això només és possible si mantenim les xifres sanitàries actuals”, ha dit Cano. A més ha recordat que Balears és una de les millors regions tant a Espanya com a Europa en el que a situació sanitària es refereix.

Quant a la situació epidemiològica i sanitària de Balears i el procés de vacunació, la portaveu adjunta ha ressaltat que “som la segona comunitat autònoma amb la incidència acumulada més baixa, hem tornat a la zona de risc sanitari baix, mantenim una baixa pressió hospitalària i fa més de tres mesos que les residències estan lliures de la COVID-19”.

En la mateixa línia, Cano ha recordat que aquest mes de maig finalitzarà la vacunació de les persones majors de 60 anys i que les Illes s’apropen al terç de la població diana vacunada amb almenys una dosi.

El PSIB-PSOE, així mateix, ha celebrat els acords del Consell de Govern que “mostren, una vegada més, que la desescala lenta i prudent funciona”. En concret, la socialista s’ha referit a la reducció del toc de queda que passa de les 23 hores a les 24 hores i l’ampliació de 6 a 8 en les reunions en exteriors, a més de llevar la restricció dels dos nuclis familiars a les reunions en interiors.

Així i tot, Cano ha lamentat que “l’esforç de les empreses i els ciutadans de Balears no hagi tingut la recompensa de l’obertura turística de les nostres illes al mercat britànic”.

En aquest sentit, la socialista ha reivindicat que “l’esforç de Balears per posicionar-se com una destinació segura, es vegi llastrat per polítiques d’altres comunitats autònomes que han optat per vendre una falsa idea de llibertat a la seva població”.

“Demanam a Company que expliqui als ciutadans de les Illes per què prefereix un model polític que deixaria a Balears a zero, sense temporada”, ha expressat Cano.

A més a més, la socialista s’ha demanat “si li sembla bé a Company que Regne Unit ens mantengui en el semàfor taronja posant en perill la reobertura i els milers de llocs de feina”.

És per això que la socialista ha reclamat a Company que “demostri que defensa els interessos de les Illes i no els de Pablo Casado o Isabel Díaz Ayuso”. També ha tornat a demanar al PP que “s’hi sumi al Pacte de Reactivació del Govern de les Illes Balears per a fer propostes en positiu”.

Comments are closed