El PSIB-PSOE remarca que la seguretat serà un dels valors principals aquesta temporada, fet que posiciona Balears a l’avantguarda del turisme segur a Europa

Pilar Costa ha valorat positivament l’anunci del Govern de les Illes Balears que actualitza els controls sanitaris per als viatgers nacionals per garantir la seguretat sanitària en destí

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha remarcat la presència del Govern de les Illes Balears a FITUR per presentar Balears com una destinació segura. “La seguretat turística serà un dels valors principals aquesta temporada i les dades epidemiològiques de les Illes ens avalen com a destí segur”, així s’ha referit la portaveu socialista a la finalització de la Junta de Portaveus parlamentaris, incidint alhora en l’anunci de l’executiu autonòmic que actualitza els controls sanitaris per als viatgers nacionals.

“Valoram molt positivament que es pugui continuar garantit la seguretat sanitària per als turistes nacionals”, ha dit Costa en relació al requeriment de presentar el certificat de vacunació, una prova negativa PCR o d’antígens o cap requisit per als visitants que viatgin de comunitats autònomes amb una incidència acumulada menor dels 60 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.

A més a més, Costa ha posat en valor que “Balears es troba a l’avantguarda de la reactivació turística, no només a Espanya sinó també a Europa” i ha ha mostrat “cert optimisme” pel fet que Alemanya, Holanda i Dinamarca ja han obert les illes al seu turisme. “Tot això ho avalen les bones dades epidemiològiques de l’arxipèlag”.

La socialista ha recordat la visita de la presidenta Armengol a Berlín, on els turoperadors i les agències de viatge varen expressar la intenció dels alemanys de viatjar a les Illes i d’allargar la temporada turística tot el que sigui possible.

Costa ha ressaltat que “són dies molt importants per a més de 200.000 treballadors que fan feina tant directament com indirectament del turisme, ja que ens jugam que les Illes Balears tenguin temporada turística”.

Iniciativa per incrementar la inversió en ciència i impulsar la perspectiva de gènere

D’altra banda i pel que fa al ple de la setmana que ve, Costa ha explicat que es debatrà una iniciativa dels grups que donen suport al govern per demanar que la inversió en la ciència s’incrementi fins al 2% del PIB estatal, que es millorin les condicions laborals del personal investigador i es consolidin places a les comunitats que tenen una major dependència del sector terciari.

La proposta també insta al Govern de les Illes Balears a impulsar la perspectiva de gènere en el camp de la recerca, fomentar que a les escoles de cada vegada s’utilitzin més referents femenins per rompre amb els estereotips de gènere i que s’enforteixi l’atracció i la retenció del talent mitjançant incentius fiscals o ajudes perquè projectes atractius triïn les Illes Balears per desenvolupar-s’hi.

Comments are closed