El PSIB-PSOE presenta una iniciativa per condemnar els atacs homòfobs i aturar l’escalada de LGTBIfòbia a Europa

Sílvia Cano: “Celebram la contundència amb la qual ha actuat el Govern de les Illes Balears denunciant a Fiscalia al ‘tiktoker’ Naim Darrechi per presumptes abusos sexuals”

El PSIB-PSOE ha presentat una iniciativa parlamentària per condemnar els atacs homòfobs que s’estan produint cap a totes les persones del col·lectiu LGTBI, a més d’instar a les Administracions Públiques responsables i a la societat civil a donar tot el suport a les víctimes; i, també, insta al Govern d’Espanya a continuar impulsant mesures que aconsegueixin aturar l’escalada de LGTBIfòbia a Europa.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha explicat que “els socialistes hem presentat aquesta Proposició No de Llei per condemnar l’atac homòfob del jove gallec Samuel Luiz i posar fre a l’escalada d’odi que estam veient les darreres setmanes, no només a Espanya, sinó per tot Europa”. La iniciativa ha estat impulsada pel diputat socialista Joan Ferrer i ha rebut el suport dels partits que donen suport al pacte de govern.

D’aquesta manera, Cano ha lamentat que “el Partit Popular s’hagi tornat a equivocar de bàndol i s’hagi posat al costat de l’extrema dreta en el Parlament Europeu amb la deplorable actitud que va tenir la diputada Rosa Estaràs que no va votar a favor de rebutjar les legislacions LGTBIfòbiques d’Hongria”. A més a més, hi ha afegit que “esperam que el PP tengui l’oportunitat de posicionar-se al costat dels drets humans”.

Aplaudim la contundència del Govern amb el ‘tiktoker’ Naim Darrechi 

D’altra banda, Cano ha aprofitat per aplaudir “la contundència amb la qual ha actuat a favor de les dones i en contra del masclisme el Govern de les Illes Balears demanant a Fiscalia el tancament del canal de Youtube i del compte de Tik Tok del mallorquí Naim Darrechi per presumpte abús sexual mitjançant l’engany a un nombre indeterminat de dones”.

La socialista ha exposat que, amb aquesta actuació, “el Govern està vetllant per la salut reproductiva i sexual de les dones, a més de no permetre el foment per xarxes socials de determinats discursos en contra dels drets de les dones”. “Celebram que s’hagi querellat a favor de les dones i de la llibertat sexual, això vol dir que Balears és una terra que diu ‘no’ al masclisme”, ha conclòs.

Comments are closed